Balaštíková (ANO): Šílený matematik

10.09.2022 14:01

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost.

Balaštíková (ANO): Šílený matematik
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost. Je to, jako by chtěl po fotbalistech Sparty a Slávie, aby se spolu a se sudími dohodli a hráli konečně pěkný fotbal.

Tvůrci Ústavy byli rozumnější než pan Janeček, stanovili pravidla a podle těch se řídí tento stát. Volání po konsensu je stejně hloupé, jako názor, že se v době předsednictví v EU nemělo diskutovat o nekompetentnosti této vlády. Demokracie je o tom, že se střetávají názory a většina volí ten směrodatný. Vláda má pozorně naslouchat opozici, opozice má hledat lepší řešení a být připravena převzít odpovědnost. Všechno ostatní směřuje k diktatuře.

Pár let po válce se zdálo, že diktatura většiny je vlastně ještě demokratičtější. Vznikla z toho diktatura proletariátu a rozum zmizel na 40 let v podpalubí. Nevolejme po dohodě tam, kde probíhá permanentní zápas - snažme se, aby ten zápas byl korektní, založený na pravdě a dobrých úmyslech. To úplně stačí.

Převzato z Profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu