Balaštíková (ANO): Šílený matematik

10.09.2022 14:01

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost.

Balaštíková (ANO): Šílený matematik
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost. Je to, jako by chtěl po fotbalistech Sparty a Slávie, aby se spolu a se sudími dohodli a hráli konečně pěkný fotbal.

Tvůrci Ústavy byli rozumnější než pan Janeček, stanovili pravidla a podle těch se řídí tento stát. Volání po konsensu je stejně hloupé, jako názor, že se v době předsednictví v EU nemělo diskutovat o nekompetentnosti této vlády. Demokracie je o tom, že se střetávají názory a většina volí ten směrodatný. Vláda má pozorně naslouchat opozici, opozice má hledat lepší řešení a být připravena převzít odpovědnost. Všechno ostatní směřuje k diktatuře.

Pár let po válce se zdálo, že diktatura většiny je vlastně ještě demokratičtější. Vznikla z toho diktatura proletariátu a rozum zmizel na 40 let v podpalubí. Nevolejme po dohodě tam, kde probíhá permanentní zápas - snažme se, aby ten zápas byl korektní, založený na pravdě a dobrých úmyslech. To úplně stačí.

Převzato z Profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Lež se nastoluje jako světový řád

12:12 Lachnit (ANO): Lež se nastoluje jako světový řád

Třicet, čtyřicet, nebo sedmdesát? Nedá se to přesně spočítat, ale bylo to hodně. Odpor k vládní poli…