Baránek (Soukromníci): Poučí se konečně Evropa z napadení Ukrajiny ruským agresorem?

25.04.2022 13:57 | Tisková zpráva

Každý z nás vyrůstal v nějaké rodině a prostředí, které ho chtě nechtě formovalo. Já jsem vyrůstal v rodině, kde otec a děda, oba Gottwaldem znárodnění živnostníci, měli základní heslo: Komunistům a Rusům nikdy nevěř, není nic horšího na světě.

Baránek (Soukromníci): Poučí se konečně Evropa z napadení Ukrajiny ruským agresorem?
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

Přiznávám, že jsem v určitém věku někdy pochyboval o jejich objektivnosti. S postupem času jsem zjistil, že nepřeháněli. Když dneska v televizi vidím, že Rus na Ukrajině střílí civilisty, kteří mnoho dní leží pohození u silnic a chodníků, když vidím, že vykrádají byty v obsazených městech a vesnicích a lup si posílají domů do Ruska, znásilňují ženy, a dokonce i děti, tak si vzpomenu na otce a dědu, když popisovali osvobození Poštorné v dubnu 1945 vojskem maršála Malinovského.

Ruští vojáci ukradli všechno, co viděli. Dědův obchod 2x komplet vykradli způsobem, že jeden voják na dědu mířil samopalem a ostatní zboží odnášeli na vůz. Ani znásilnění se některým ženám, ale i mužům v Poštorné nevyhnulo. Když si občané v Poštorné u kostela stěžovali velícímu důstojníkovi a ukázali na 2 vojáky, kteří znásilnili nezletilou dívku, tak důstojník před nimi oba vojáky zastřelil a považoval tak věc za vyřízenou. Osvoboditelé v Poštorné získali přezdívku Malinovského hordy. A tak se to zcela určitě v roce 1945 dělo v celé republice. Na dnešní Ukrajině řádí jejich vnuci a pravnuci stejným způsobem.

Dědictví otců zachovej nám, pane!

Občan Ruska nikdy nepatřil a patřit nebude do civilizované Evropy. Od Lenina po Putina jsou to stále stejně krutí, nevyzpytatelní a primitivní Asiaté. A lžou, jako když tiskne. Často jsem si po roce 1989 kladl otázku, jak je to možné, že přes všechno prožité za 40 let „jejich vlády“ u nás mají stále hodně příznivců a placených i neplacených spolupracujících spoluobčanů. Jsme národ nepoučitelných blbů? Snad ne.

Každá generace asi potřebuje v „přímém přenosu“ ukázat, co jsou Rusové za národ. Dědové a pradědové v roce 1945 a 1948, moje generace v roce 1968 a dále. Dnešní mladí si musí udělat v hlavě pořádek díky tomu, co se děje dnes na Ukrajině a co slyší od těch, co k nám utekli. A tu skupinu „našich“ blouznících ignorujme, někteří jsou neléčitelní. A ta část Evropy, která o sobě ráda říká, civilizovaná, musí s Ruskem nekompromisně ukončit spolupráci v půdu vlastní sebezáchovy. Naivitu přenechme zamilovaným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích