Bárta: Děkuji Véčkařům za dospělý přístup

04.09.2013 19:29

Nesmírně si vážím politické kultury, která se po hektickém včerejšku ve Věcech veřejných projevila. Nesouhlasím sice s některými výroky Otty Chaloupky, ale přístup mé ženy Kateřiny a předně Michala Babáka považuji za maximálně dospělácký a profesionální.

Bárta: Děkuji Véčkařům za dospělý přístup
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Některé věci je ale po včerejší mediální smršti třeba uvést na pravou míru. Tak předně jestli bulvár tvrdí, že naše manželství prožívá rozkol, není tomu v žádném případě tak.  Jestli i seriózní média prezentují rozhodnutí Grémia strany (12 z 19 hlasů bylo pro spolupráci s Úsvitem) jako čistě mé rozhodnutí, není tomu tak.

Když jsem kandidoval na předsedu, vyzýval jsem k pokoře a spolupráci s ostatními subjekty a přinášel jsem v návaznosti na mou vizi určitou strategii pro další fungování Věcí veřejných. Pokud se tato strategie ukáže do budoucna jako nesprávná a moji oponenti budou mít pravdu, jsem samozřejmě ochoten dát hlavu na špalek. Jinak jak jsem již avizoval těžiště své politické práce v následujícím období vidím v Plzni

Jednání s Tomiem Okamurou budou pokračovat v prvé řadě na programových bodech. Jde nám a priori o nezvyšování daní, což topkoalice pánů Sobotky a Kalouska slíbit voličům nemůže a samozřejmě o implementaci přímé demokracie. Přestože se VV podařilo prosadit přímou volbu prezidenta, tato změna ke změně celého systému generujícího korupci nestačí. Je třeba přímé volby poslanců, starostů a závaznosti referend. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…