Bárta: Komunální volby budou vyžadovat nové vedení VV

03.09.2013 13:50

VV v posledních týdnech hledaly cestu pro sestavení nejsilnější formace, která by ve Sněmovně odolala snahám o zvýšení daní a měla naopak sílu prosadit přímou volbu poslanců, závazné referendum a další prvky přímé demokracie, které by kultivovaly politický systém ČR.

Bárta: Komunální volby budou vyžadovat nové vedení VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

„S touto vizí jsem kandidoval na předsedu VV v únoru 2013, kdy jsem doslovně řekl, že VV v sobě musí mít pokoru za učiněné chyby, musí se snažit přivést do politiky nové osobnosti i politické subjekty s cílem prosazení našich reforem, “ uvedl předseda VV Vít Bárta.
 
Na včerejším Grémiu strany bylo schváleno usnesení vyslat představitele VV na kandidátky Hnutí Úsvit Tomia Okamury, s nímž nás spojuje programová vize knihy Úsvit nezávislého ekonoma Pavla Kohouta. Jeho vize přímé volby poslanců, posílení pravomocí prezidenta a vytvoření finanční ústavy bránící zadlužování státu jsme přijali za svou již na stranické konferenci v únoru 2013. Prosazení těchto kroků v následujícím volebním období je tedy jen logickým pokračováním asi největšího úspěchu VV v minulém období zavedení přímé volby prezidenta. Na základě mandátu Grémia bude předseda VV pokračovat v jednání s představiteli Hnutí Úsvit.
 
 „Velmi mě mrzí, že většinou regionů přijatá vize se nesetkala s pochopením mých místopředsedů Michala Babáka, Jany Drastichové a Zdeňka Rence, kteří rezignovali na své funkce. I tak bych jim chtěl poděkovat za vykonanou práci pro stranu. Komunální volby budou vyžadovat nové vedení Věcí veřejných a zároveň bude zapotřebí zhodnotit politicky bouřlivý roky 2013. Již nyní však považuji za důležité zdůraznit, že těžiště své politické práce v následujícím období vidím v Plzni,“ uvedl Bárta.
 
O dalším směřování strany a personálních otázkách rozhodne volební konference, kterou předseda strany svolává na listopad roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…