Bartoš (ČPS): Piráti do žádné vlády nevstoupí

20.09.2013 5:43

Piráti představují svůj program pro nadcházející předčasné volby do Poslanecké sněmovny.

Bartoš (ČPS): Piráti do žádné vlády nevstoupí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda Pirátů Ivan Bartoš, NEPOUZIVAT

Volební program vychází z dlouhodobého programu, je výsledkem vnitrostranické diskuse a jednotlivé body byly schváleny hlasováním republikového výboru Pirátů.

Ve volbách 2013 dáváme lidem možnost dát najevo nesouhlas se současným pojetím politiky, které je založeno na organizované korupci, boji o moc a černém financování politických stran podnikateli a zájmovými skupinami.

 Nabízíme Pirátskou alternativu:
 •V krátkém čase zprůhledníme všechny procesy ve státní správě a umožníme občanům větší zapojení do projednávání veřejných záležitostí.
 •Zvýšíme kompetenci Poslanecké sněmovny rozhodovat o technologiích a dalších tématech, která jsou klíčová pro naši budoucnost a současné politické strany je neřeší.
 •Budeme jako ostrá opozice kontrolovat vládu, upozorňovat na podezřelé kauzy, požadovat jejich prošetření a potrestání viníků.

 Program Pirátů je reakcí na současné technologické možnosti digitálního věku a současný stav české společnosti. Program obsahuje konkrétní návrhy (například doplnění zákona o svobodném přístupu k informacím) a také dlouhodobé koncepce (například v oblasti sociálních jistot).

 Svobodný přístup k informacím považujeme za hlavní prostředek omezení rozkrádání veřejných prostředků a zneužívání moci.

 V programovém bodu reforma demokracie uvádíme návrhy na posílení prvků přímé demokracie a vytyčujeme požadavky na ochranu lidských práv.

 V sociální a daňové oblasti neřešíme detaily procentuálních sazeb, protože taková opatření neřeší podstatu a příčiny současných problémů. Chceme zvrátit trend přibližování se rozvojovým zemím (snahy konkurovat levnou pracovní silou). Budoucnost spatřujeme ve směrování mezi technologicky vyspělé země s vysokou produktivitou. Takové země jsou na globálním trhu úspěšné, i když v nich mají lidé násobně větší mzdy. Chceme rozvíjet moderní informační společnost sebevědomých a rovnoprávných občanů, která dokáže vytvářet a rozdělovat dostatek zdrojů všem. Proto jsme programový bod řešící vztah ekonomiky a společnosti nazvali znalostní společnost.

 “Politickou podporu pro svůj program budeme hledat u všech poslanců, a to i kdybychom se do sněmovny nedostali. Piráti nevstoupí do žádné vlády, podpoříme však vládu, která o to požádá, pokud podporu schválí pirátské vnitrostranické referendum,“ říká Ivan Bartoš, předseda Pirátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…