Bartoš (Piráti): Vláda je, díky tomu, co sděluje veřejnosti přes média, zcela nečitelná

14.03.2020 13:47

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením ve stavu nouze

Bartoš (Piráti): Vláda je, díky tomu, co sděluje veřejnosti přes média, zcela nečitelná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Vláda v noci z pátku na sobotu ve 2 hodiny ráno vyhlásila uzavření řady obchodů s některými výjimkami. Ještě ve čtvrtek pan premiér říkal, že toto nehrozí.

Vzhledem k tomu, že se snažíme maximálně pomáhat (nejen vládě), radit lidem a řada našich zastupitelů sedí ve vedení měst, kde přímo zodpovídají za správné řešení pandemické krize, nelze reálně fungovat bez relevantních a strategických informací o krocích, které by měly být predikovatelné. Požádal jsem ráno pana premiéra o svolání schůzky zástupců vlády, odborníků a předsedů parlamentních stran. Za mě klidně dnes.

Dobrý den pane premiére.

Vzhledem k vývoji situace, která je bohužel z pohledu toho, co a kdy vláda sděluje veřejnosti přes média, zcela nečitelná, a to zejména kvůli protichůdnosti výroků a následujících kroků, jsem vás chtěl požádat o setkání ve formátu vybraných členů vlády, odborníků a předsedů parlamentních stran. Nejlépe začátkem týdne.

Nabídli jsme pomoc v určitých oblastech skrze naše lidské, odborné i komunikační zdroje a kanály. Přesto jsme nyní v situaci, kdy se na nás obrací praktici i specialisté v regionech ve věci nedostatku podpory z centrální vlády. Zejména jde o vybavení. Obracejí se na nás ale i lidé, kteří se neorientují ve vašich krocích. Kvůli špatné informaci na vašich letácích například všichni začali volat na linku 112, ačkoliv ta je určena pro naléhavé události.

Myslím, že informovanost a konzultace kroků vlády se zástupci parlamentních stran, kteří zastupují nemalou část občanů a dokážou k nim potřebné informace dostat, ale reálně jim i pomoct, je v tuto chvíli zásadní.

Prosím o svolání schůzky v nejbližším možném termínu.

Děkuji

Ivan Bartoš, Piráti

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.