Bartošek (KDU-ČSL): Babiš se jezdí inspirovat za Orbánem

08.09.2023 14:01

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2023 k České televizi, koncesionářským poplatkům a Andreji Babišovi.

Bartošek (KDU-ČSL): Babiš se jezdí inspirovat za Orbánem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Bartošek

Děkuju za slovo, paní místopředsedkyně. No, vaše vystoupení, paní předsedkyně, je více než úsměvné, prostřednictvím paní předsedající. Já si to skutečně myslím, to, co jsem řekl. Řekl jsem to zde na plénu, zopakoval jsem to v České televizi, neřekl jsem nic nového. Není to pro vás překvapení. Můj názor je takový, že zrušení veřejnoprávních respektive koncesionářských poplatků skutečně povede k ovládnutí veřejnoprávních médií, a já jsem proti zrušení. A dal jsem to do souvislosti, jestliže jezdí Andrej Babiš za Orbánem a vidíme, jakým způsobem tam vypadají veřejnoprávní média a vše ostatní, tak se bezesporu jezdí inspirovat. (Nesouhlasné hlasy zleva.) Kolegové, budete-li chtít na mě reagovat, samozřejmě můžete, ale prosím, přes mikrofon, prostřednictvím předsedající. Až se otevře rozprava, určitě můžete.

Dvě věci. Každý, kdo zde viděl vystoupení Andreje Babiše, si udělal jistě názor sám, tady není potřeba někomu nic vysvětlovat ani přesvědčovat. Myslím, že udělal vašemu hnutí tu nejlepší reklamu, jakou mohl, samozřejmě za to ho chválím.

A druhá věc. Víte, vy jste třeba opomněla jednu pasáž, kterou jsem tam řekl, kdy jsem například oceňoval přístup opozice. Vybrala jste si z toho rozhovoru, co se vám hodí. Ptali se mě, zda probíhaly obstrukce, nebo ne, a já jsem říkal, že bylo mylné očekávat, že takto zásadní věc, jako je ozdravný balíček, projde za půl dne. A já jsem řekl, že vystoupení vašich poslanců nebo respektive opozice jsem vnímal jako standardní práci opozice a oceňuji to, že jsme byli schopni nějakým způsobem najít řešení. Najděte si to. Je to součástí toho, co jsem v té televizi říkal. Takže to nebylo o nějakém útoku, ale myslím si, že jsem objektivně zhodnotil, co se tady dělo.

A co se týká mého postoje, nebyl pro vás nový. Měla jste možnost ho slyšet v Poslanecké sněmovně a v televizi jsem ho zopakoval. Nikoho jsem nepřekvapil a za svým názorem si stojím. Děkuji. (Potlesk zprava.)

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bartošek (KDU-ČSL): Babiš se jezdí inspirovat za Orbánem, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 08.09.2023 14:44:41
Kým se jezdí lidovci inspirovat na srazy sudetských Němců?

|  9 |  0

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…