Bartošek (KDU-ČSL): Nález NKÚ je pro mne velká satisfakce

10.09.2013 6:41

Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL, který jako první politik v ČR začal podnikat právní kroky pro zrušení pochybné zakázky ministry Drábka, je potěšen zprávou NKU. Nález kontrolního úřadu konstatoval, že kromě jiných pochybení došlo k pětinásobnému předražení software pro výplatu sociálních dávek.

Bartošek (KDU-ČSL): Nález NKÚ je pro mne velká satisfakce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Jan Bartošek, který prostřednictvím lidoveckých senátorů toto podání inicioval v Senátu České republiky, má všechny důvody být spokojen. Senátní podání bylo úspěšné. Nejvyšší kontrolní úřad zjistil celou řadu pochybení v resortu ministra Drábka, a dal tak lidovcům nepřímo zapravdu. „Když jsme v lednu 2012 začali bít na poplach, že země přijde díky neprofesionalitě Drábkových firem o miliardy, nikdo nás nebral vážně. Tehdy si ještě všichni mysleli, že kybernetik Drábek je odborník, který chce ušetřit na sociálních dávkách. Opak byl pravdou – vyhodil z našich daní nesmírné prostředky za naprostý paskvil a uvedl sociálně slabé do neřešitelných životních situací,“ říká Jan Bartošek a dodává: „Vydali jsme desítky tiskových zpráv, podali trestní oznámení a různá úřední podání, uspěli jsme i díky Nadačnímu fondu proti korupci, který má na odstoupení Drábka spolu s námi lví podíl. Sociální smír byl bezprecedentním způsobem atakován skrze ty nejslabší, ze kterých si někdo kvůli státní zakázce udělal pokusné králíky.“

 Daniel Herman, tiskový mluvčí KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…