Bartošek (KDU-ČSL): Ztráta dítěte je nejtěžší věcí v životě rodiče

22.05.2022 20:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Perinatálnímu hospici Dítě v srdci.

Bartošek (KDU-ČSL): Ztráta dítěte je nejtěžší věcí v životě rodiče
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jan Bartošek u Jakuba Železného

Ztráta dítěte, v jakékoliv podobě, je nejtěžší věcí v životě rodiče. V těchto okamžicích je důležité mít se o koho opřít, někoho s kým se to snáze zvládá a někoho kdo ví, jak pomoci.

A tím je spolek Perinatální hospic Dítě v srdci. Oni dokáží pomoci a kromě přímé práce s rodinou při ztrátě miminka také provází třeba během těhotenství, kdy je dítěti diagnostikována život limitující vývojová vada. Samozřejmostí je též vzdělávání odborné veřejnosti. 

Právě oni pořádali velkou mezinárodní odbornou konferenci, která se věnovala modelům poskytování perinatální paliativní péče v českém zdravotnictví a předání praktických materiálů, které se dají okamžitě využít v praxi. Toto téma nepatří k těm veselým, ale je potřebné – protože bolest člověka v něm nesmí zůstat, a nesmí na ni být sám. A tím, co lidé s Dítěte v srdci dělají, právě tuto bolestnou samotu pomáhají nést a zmírnit. Mají můj obdiv a respekt.

A proč spolupracuji s Perinatálním hospicem Dítě v srdci? Před lety jsem byl přizván z Hankou Doskočilovou z Jihočeské Dítě v srdci, z.s. protože jsme oba z Jižních Čech a známe se, a taky proto, že pomáhat tam, kde mohu je pro mě životním posláním. A zbytek o tom proč, si můžete poslechnout v úvodní řeči z této konference.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…