Bauer (ODS): Vaším skandálním hodinovým projevem jste zabránila odhlasovat rodičovskou

01.11.2019 12:54

Projev na 37. schůzi Poslanecké sněmovny 1. listopadu 2019 ke změně zákona o státní sociální podpoře.

Bauer (ODS): Vaším skandálním hodinovým projevem jste zabránila odhlasovat rodičovskou
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Děkuji za slovo, vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny, kolegyně a kolegové, já jsem měl připravený rozumný projev za náš poslanecký klub k navrhovanému návrhu zákona o zvyšování rodičovské, ale dovolte mi říct jenom jednu zásadní věc. Vážená paní ministryně práce a sociálních věcí, prostřednictvím pana předsedajícího, dobře jste viděla na desce, kolik je tady přihlášeno řečníků do rozpravy. Dobře víte, že v 10.30 tato schůze má být přerušena. Dobře víte, že napříč celým politickým spektrem si všichni přejeme, aby dnes byla rodičovská, je to jedno v jaké variantě, my budeme hlasovat ve finále i pro tu vaši vládní variantu, všichni si přejeme, aby byla odsouhlasena. A chtěl bych jenom říci, že hlavním sdělením dnešního dne z pléna Poslanecké sněmovny je, že vaším skandálním hodinovým projevem, nesmyslným, jste zabránila hlasovat a odhlasovat rodičovskou od 1.1. roku 2020. To je zásadní sdělení z této Sněmovny více než třem stům tisícům rodičů, především maminek, ale samozřejmě i tatínků, kteří jsou na rodičovské dovolené a sledují nás v přímém přenosu, jestli se dneska zvýší, nezvýší, komu se bude zvyšovat a komu se nebude zvyšovat. Vaším skandálním projevem, hodinovou obstrukcí se dnes nebude hlasovat o zvyšování rodičovské.

Já jenom avizuji, že na začátku té příští schůze se budeme snažit navrhnout, aby tyto byly přerušeny - já bych byl velice rád, abychom se k rodičovské dneska ještě vrátili. Tímto nebudu dále prodlužovat diskutování o rodičovské, protože opravdu už nemáme příliš mnoho času. A dokonce si myslím, že kdybych teď vyzval všechny ostatní řečníky, aby se vzdali svého práva, tak v 10.07 pravděpodobně všechna třetí čtení, tak jak jsou navržena, nestihneme odhlasovat. Bohužel nestihneme odhlasovat. Takže já dál k tomu nebudu vystupovat, ale chtěl bych, aby to tady zaznělo: Vaším vystoupením jste zablokovala schválení rodičovské! Skandálním vystoupením! (Potlesk především z lavic SPD a KDU-ČSL.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…