Běhounek (ČSSD): Zábrana místnímu rozvoji aneb peníze v nedohlednu

01.09.2021 17:47 | Komentář

Místopředseda ČSSD a poslanec zvolený za Kraj Vysočina Jiří Běhounek se ostře vyjádřil na adresu Ministerstva pro místní rozvoj. V žaludku mu leží rozdělení dotačních prostředků, ke kterým se je třeba proklikat.

Běhounek (ČSSD): Zábrana místnímu rozvoji aneb peníze v nedohlednu
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Jiří Běhounek

Je to stále dokola. Úředníci Ministerstva pro místní rozvoj jsou totiž nepoučitelní! Po likvidaci Regionálních rad, které hodnotily projekty v minulém programovacím období 2007–2013, jsme se přesunuli do oblasti IROP 2014 –2021. Komentovat jednotlivosti nemíním, ale zastavím se pouze o některých výzev, kde se opakují stále stejné nepochopitelné postupy. Nebo možná pochopitelné, budeme- li za tím hledat všechno jiné, než pokud možno spravedlivé dělení peněz. Přestože kraje řešily a odmítly způsoby rozdělování financí například na silnice II. a III. třídy přes „klikací“ aplikaci, kde rozhodovala rychlost, Ministerstvo pro místní rozvoj stejnou metodu použilo i při přihlašování projektů z výzev pro zdravotnictví. Je smutnou skutečností, že dosud není známo jak vlastně postup probíhal a zda IT automaty některých zájemců neměly výhodu. Je nesporné, že tímto způsobem nelze mluvit o „spravedlivém pokrytí“ potřeby zdravotnictví v celé ČR. Přestože většina projektů ze všech částí zdravotnického spektra je kvalitní (jedná se o špičkové přístrojové vybavení stěžejních oborů), tak to vypadá, že se na některé důležité zdravotnické oblasti zase nedostane ani koruna. To je smutná skutečnost, která mě vede k myšlenkám k čemu vlastně Ministerstvo pro místní rozvoj máme. Místo zkratky MMR by byla lepší ZMR –zábrana místnímu rozvoji. Ta by byla pravdivější a výstižnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.