Beitl (ODS): Tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný

13.03.2019 12:52

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 13. března 2019, kterým se mění zákon o obcích.

Beitl (ODS): Tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný
Foto: Redakce
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl (ODS)

Dobrý den, vážené dámy, vážení pánové, já také musím konstatovat, že tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný. A skutečně mohu odkázat jenom na to, o čem už jsem tady mluvil, a to je odpovědnost volených zastupitelů, která tímto zákonem nijak limitována není, a každý, kdo na té radnici seděl a ráno měl před sebou smlouvy, dokumenty k podpisu, a jsou to desítky a v týdnu stovky dokumentů, tak ví, jaká odpovědnost je, ví, jakým může čelit útokům, a ví, že ty útoky především v dnešní době nejsou nijak jednoduché a nejsou nijak nereálné, především ze strany opozice a prostřednictvím těch stošestek, které jsme tady řešili včera, kdy je člověk v permanentním tlaku a skutečně někdy neuléhá tak, aby v noci vůbec mohl spát.

Mluvilo se tady nebo paní předkladatelka mluvila i o financích, které skončí v městských rozpočtech. Já si myslím, že je dobré, aby to tady zaznělo. Když jsem končil se svojí funkcí primátora statutárního města Jablonce, města, které má téměř 50 tisíc obyvatel, tak jsem pobíral 56 tisíc korun čistého. Dnes to tedy možná bude 60 tisíc. Tak si, prosím vás, spočítejte tu úsporu, která vznikne během 12 měsíců v miliardovém rozpočtu takovéhoto města, a přemýšlejte o tom, co se s těmi penězi dá udělat a co může stát šlápnutí vedle člověka, který v podstatě do té funkce nastoupí bez jakékoliv zkušenosti. Ten zákon je další egyptskou ranou do zastupitelstev obcí a měst a určitě nepovede k jejich zkvalitnění. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice