Benda (ODS): Rozhodnutí Evropské komise je naprosto šokující

19.11.2015 10:50

Jsem absolutně šokován zprávou, která nedávno proběhla českými médii. Evropská komise podle ní schválila označování zboží pocházející ze židovských osad.

Benda (ODS): Rozhodnutí Evropské komise je naprosto šokující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Iniciátorkou tohoto nařízení byla italská eurokomisařka Federica Mogheriniová, která se neslavně proslavila svou společnou fotografií s Jásirem Arafatem.

Odmítáme, aby byla v Evropské unii zaváděna nová forma diskriminace, která nechvalně připomíná Norimberské zákony nacistického Německa. Izrael totiž není naším nepřítelem, ale spojencem. Izrael je jedinou fungující demokracií na Blízkém východě stále otevřeně ohrožovanou útoky teroristů.

Jsou to právě podobné kroky Evropské komise, které vedou řadu lidí k tomu, že se na Evropskou unii dívají čím dál tím více nedůvěřivě a kriticky. Pokud si to pánové a dámy v Evropské komisi neuvědomují, Evropská unie na to brzy doplatí. V této souvislosti by bylo zajímavé i vědět, jak se při projednávání tohoto opatření zachovala česká eurokomisařka Věra Jourová. Nikde jsem od ní hlasité odsouzení této tendenční diskriminace neslyšel.

Marek Benda
místopředseda poslaneckého klubu PČR
předseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…