Bendl (ODS): Silničáři předvedli své umění

08.10.2022 19:37

Zajímavou show předvedli v Hořovicích silničáři z celé republiky. Náš kraj totiž hostil Cestářské rodeo, soutěž ve zručnosti řidičů vozů zimní údržby.

Bendl (ODS): Silničáři předvedli své umění
Foto: ODS
Popisek: ODS

Akce je pořádána pravidelně od roku 2007 před zahájením zimní údržby a letošní ročník se uskutečnil pod taktovkou kolegů ze středočeské Krajské správy a údržby silnic. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

O zahájení se postaral, kromě dalších významných hostů i krajský radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl. Uvedl, že cílem akce popularizace práce cestářů, která není úplně jednoduchá. Zvláště ne v zimě. „Na silničáře se v tomto období často neprávem nadává. Jejich práce je velmi náročná, v zimním období prakticky nekončící, ale jednoznačně ukázali, že odklízecí techniku mají perfektně zmáknutou a na zimu jsou v tomto ohledu připraveni. Jejich dovednosti za volanty obrovských sypačů jsou obdivuhodné,“ zhodnotil.

Letošního republikového mistrovství se zúčastnilo 17 závodníků. Předvedli na trase s různými překážkami svůj um. Nejlepšími se stala trojice cestářů z Plzeňska a Pardubicka. Ta se zároveň automaticky posunula na mistrovství Evropy, které se bude konat v Plzni.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…