Berdychová: Krajské kulturní organizace získaly dotaci na činnost

02.07.2020 9:49

Královéhradecký kraj přijal dotaci ministerstva kultury ve výši 1,15 milionu korun na podporu činnosti krajských příspěvkových organizací v oblasti kultury.

Berdychová: Krajské kulturní organizace získaly dotaci na činnost
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Jedná se o Galerii výtvarného umění v Hradci Králové, Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové a Muzeum a galerii Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou. Získané finanční prostředky použijí organizace například na realizaci projektů, edukační, výstavní a galerijní činnost.

Získání dotací vnímám jako velký posun u našich ředitelů příspěvkových organizací, kterým se velmi daří si pro svoji činnost zajišťovat i další finanční zdroje. Hradecká galerie moderního umění čerpá například velké finanční prostředky na edukační, publikační a akviziční činnost. Stejně tak se podařilo získat dotaci centru podpory uměleckých aktivit i rychnovskému Muzeu a galerii Orlických hor. Finanční prostředky organizace využijí především na rozšíření nabídky svých programů pro veřejnost, pořádání výstav a pro galerijní a muzejní činnost,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství a kultury.

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí

Galerie moderního umění v Hradci Králové získané finanční prostředky ve výši 610 tisíc korun použije na celoroční výstavní činnost a dále na publikaci autora Matyáše Chocholy Vůně úspěchu, která osloví milovníky umění z řad mládeže i dospělých. Mimo kresbu a koláž doplňuje vizuální jazyk knihy i série fotografií dokumentujících autorovy akce a fyzická díla.

Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové dotací ve výši 500 tisíc korun zajistí projekty s názvy Podpora uměleckých aktivit dospělých a estetických aktivit dětí v Královéhradeckém kraji a Fotografické a filmové aktivity v Královéhradeckém kraji.

Muzeum a galerii Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou s pomocí dotace přes 31 tisíc korun realizuje projekt Letem ptačím světem na Sýpce. Jedná se o edukační program pro žáky prvního stupně základních škol spojený s praktickými ukázkami z oboru ornitologie.

Královéhradecký kraj zřizuje deset příspěvkových organizací: Galerie moderního umění v Hradci Králové, Galerie výtvarného umění v Náchodě, Hvězdárna a planetárium V Hradci Králové, Hvězdárna v Úpici, Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové, Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Regionální muzeum a galerie v Jičíně, Regionální muzeum v Náchodě, Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou, Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie