Berdychová: V objektech sociálních služeb se zvýší handicapovaným při pohybu komfort

02.12.2021 22:21 | Tisková zpráva

Osm investičních projektů zajistí bezbariérový pohyb v budovách tří příspěvkových organizací poskytující sociální služby.

Berdychová: V objektech sociálních služeb se zvýší handicapovaným při pohybu komfort
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Jedná se zejména o pořízení schodišťových plošin sloužících bezproblémovému pohybu vozíčkářů, stavební úpravy před vstupem do objektu či zajištění bezbariérovosti jednotlivých sociálních zařízení. Celkové náklady na tyto projekty se odhadují na více jak šest milionů korun.

„Schválili jsme realizaci osmi projektů pro tři příspěvkové organizace s cílem vytvořit kvalitní podmínky pro bezbariérový pohyb zdravotně postižených osob. Odhad celkových nákladů přesahuje šest milionů korun. Na financování většiny nákladů chceme využít výzvu Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, kdy výše dotace je 75 procent z uznatelných nákladů,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Vedení Domova na Stříbrném vrchu plánuje instalovat schodišťové plošiny za 678 tisíc korun do Horní a Kalátovy vily v Rokytnici v Orlických horách.

Anketa

Má Miroslav Kalousek šanci stát se prezidentem České republiky?

2%
96%
hlasovalo: 14590 lidí

Domov sociálních služeb Skřivany připravuje projekt na stavbu schodišťové plošiny ve stávajících třech objektech domova, a to celkem za 817 tisíc korun.

Příspěvková organizace Barevné domky Hajnice chce s krajskou pomocí instalovat schodišťovou plošinu pro Oranžový dům a současně zrekonstruovat hygienické zázemí v Bílém domku, kde je pro klienty k dispozici chráněné bydlení a domov pro osoby se zdravotním postižením. Úpravou pro bezbariérový přístup projdou také venkovní prostory před vstupem do objektů. Cena všech projektů se odhaduje na více jak 4,5 milionu korun.

Nákup a montáž plošin by se měla uskutečnit v průběhu příštího roku. Podání žádosti a administraci projektů má na starosti krajské Centrum investic, rozvoje a inovací.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině