Berg (Zelení): Na Bečvě bylo špatně skoro všechno. Jaké to bude na Bílině?

04.05.2021 21:09

Komentář na facebookovém profilu k hromadnému úhynu ryb v řece Bílině

Berg (Zelení): Na Bečvě bylo špatně skoro všechno. Jaké to bude na Bílině?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Český rybářský svaz nahlásil v neděli večer hromadný úhyn ryb v řece Bílině. Řeka byla podle zpráv z místa zakalená a silně zapáchala.

"Více než půl roku po otravě Bečvy se k mé lítosti budeme moci přesvědčit, zda se Česká inspekce životního prostředí dokázala poučit z chyb, které udělala na Bečvě," komentuje situaci spolupředseda Zelených Michal Berg. "Na Bečvě bylo špatně skoro všechno, tak věřím, že na Bílině se povedlo všechny potřebné vzorky odebrat včas a okamžitě zahájit šetření," dodal.

Čistotu našich řek ale potřebujeme řešit systémově, nikoli jen hledat pachatele znečištění. "Musíme zpřísnit pravidla pro nakládání s chemikáliemi a zvýšit kontrolu podniků, včetně průběžného měření kvality vody v řekách. Je taky potřeba upravit zákony tak, aby každý, kdo zničí nebo poškodí řeknu či jinou část přírody, byl nucen nahradit nejen pokutu, ale celou ekologickou újmu, kterou svým činem způsobil," upozorňuje Michal Berg na nedostatky našich zákonů.

Po otravě Bečvy jsme spustili petici www.spravedlnostprobecvu.cz. Nyní je jasné, že spravedlnosti se musí dočkat všechny naše řeky, nejen Bečva.

Souhlasíte? Přidejte svůj podpis a sdílejte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace