Berg (Zelení): Stále se nabízí srovnání dvou přístupů

27.04.2023 6:23 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k investicím do bydlení ve Vsetíně

Berg (Zelení): Stále se nabízí srovnání dvou přístupů
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Michal Berg (Zelení)

Za rekonstruovaným nádražím na Vsetíně se začíná stavět - město proinvestuje v nejbližších třech letech 60 milionů na infrastrukturu (ulice, chodníky, most, parkoviště), soukromý investor přispěje 20 miliony. Ten taky již letos začne stavět první z cca 20 bytových domů.

Město staví na mapě růžově a žlutě vyznačené plochy, které budou navazovat na podchod z nádraží. Příjezd k nim bude jak podél kolejí, tak novou cestou přes most skrze místo vedle volejbalových kurtů na Lapači.

plán

Celkově se počítá se zhruba 200 byty, z nichž velkou část podle informací starosty chce investor nechat jako nájemní. Nejprve se začnou stavět levnější a menší byty ze strany od nádraží, potom dražší směrem k Lapači.

Návrh vychází ze studie, kterou můžete vidět ZDE, a realizuje jej renomovaný ateliér Pelčák & partneři. Investorem je majitel firmy V-podlahy pan Pastorčák, který už v lokalitě realizoval povedenou renovaci staré budovy Křivačkárny na showroom své firmy.

Stále se nabízí srovnání dvou přístupů: Před nádražím se do centra města vsadila tupá kostka obchodní galerie, za nádražím bude mnohem hezčí obytná čtvrť...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…