Bernášek (ČSSD): Do bývalé budovy střední odborné školy se nastěhují žáci se speciálními potřebami

28.09.2019 10:23

Veškerá výuka Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Lanškrouně se během letních prázdnin přesunula z ulice Kollárova do zmodernizované budovy školy v ulici Sokolská. Pro opuštěné prostory našlo vedení Pardubického kraje nové využití.

Bernášek (ČSSD): Do bývalé budovy střední odborné školy se nastěhují žáci se speciálními potřebami
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Bohumil Bernášek (ČSSD)

„Vedení Pardubického kraje rozhodlo využít budovu v ulici Kollárova pro výuku žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Zároveň uvolní budovu, která je v majetku města. V tuto chvíli je zpracována studie s předpokládanými realizačními náklady necelých 7 milionů korun,“ sdělil radní pro oblast školství Bohumil Bernášek.

Doba přípravy projektu je odhadnuta na 11 měsíců. Pokud by byl do měsíce předložen investiční záměr ke schválení Radou Pardubického kraje, bude možné zahájit realizaci na podzim 2020. Hotovo by pak mohlo být v létě 2021, kdy by mohlo dojít ke stěhování.

„Bude se jednat o úpravy interiéru, herní prvky u objektu školy a dále hřiště na sousedícím pozemku,“ dodal Bohumil Bernášek.

Základní škola Lanškroun funguje od roku 1948 a má 15 tříd, které navštěvuje 122 žáků. Jedná se mimo jiné o děti s mentálním postižením, autismem, poruchami chování a učení nebo žákům s narušenou komunikační schopností. Počet dětí ve škole, která má spádovou oblast pro okresy Ústí nad Orlicí a Svitavy, vzrůstá.

„Škola doposud sídlila ve třech budovách. Díky sestěhování do dvou budov bude jednodušší koordinace našich vzdělávacích týmů,“ poznamenala Hana Minářová, ředitelka školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…