Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Umění přežít epidemii Covid-19

03.04.2021 10:24

Veškerá opatření, která byla podniknuta vládami tohoto světa proti krizi Covidu-19, se míjí účinkem. Dovoluji si zde předložit návod, jak tuto celosvětovou krizi účinně vyřešit. Musíme najít cestu místo přešlapování na místě.

Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Umění přežít epidemii Covid-19
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

Dosavadní opatření směřují pouze k tomu omezovat práva občanů, která jsou jim zaručena ústavou, tak jako k likvidaci malých a středních podnikatelských tříd. Na eliminaci Covidu-19 se vůbec nic nezměnilo. Naopak jeho říšení se ještě navíc zintenzivilo. Veškerá dosavadní opatření bych definoval pojmem „tonoucí se i stébla chytá“. Nepochybuji o tom, že vlády tohoto světa na řešení pandemie tvrdě pracují, chybí jim však nutná představivost, neboť člen vlády je politickým činitelem, a nikoli kompetentním analytikem. V zájmu příštích voleb pracuje pro potřeby vlastní politické strany, a nikoli pro národ. Umí výborně sbírat volební hlasy, ale pandemii korona krize řešit neumí, protože na to nebyl ani připraven ani školen. Dochází tedy k následujícím paradoxům:

1. Nošení roušek v nákupních střediscích a veřejné dopravě je povinné, ale na ulici, kde se nachází většina obyvatelstva daného státu, to povinné není. Jde o naprosto neúčinnou absurditu. Je to asi tak, jako by se nařídilo následující opatření: Ke vstupu do plaveckého bazénu musí mít každý plavky. Avšak na mořské pláži se mohou koupat všichni nazí. Čeho se tím hodlá dosáhnout? Účinná ochrana platí pouze tehdy, když každý i na ulici bude nosit fungující ochranou roušku, a to kvality FFP 2, nebo dokonce FFP 3.

2. Zavírání hotelů a restaurací, podniků služeb a zábavy, tak jako škol atd. je naprosto iracionálním a krajně neúčinným opatřením, které mimo likvidace středních a malých podnikatelských tříd vůbec nic neřeší. Je to asi tak, jako by se uzavřely všechny veřejné záchody s tvrzením, že tam nelze zaručit odstup dvou metrů, a národy této Zeměkoule by byly nuceny si namočit a nakálet do kalhot. Hotely a restaurace jsou zavřeny – není kde přespat, není kde se najíst, není kam jít na záchod. Tím se má vymýtit pandemie Covid-19? Větší absurditu si ani nedovedu představit. Respirátory FFP 2 chrání nositele s odstupem jednoho metru, a FFP 3 dokonce i několika centimetrů od obličeje. Tak oč běží? V těchto případech je tedy nakažení Covidem-19 ad hoc naprosto vyloučené.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

3. Kontroly na hranicích jsou doposud tou největší dosavadní absurditou v dějinách pandemie Covid-19
Cestující (často celé rodiny a řidiči kamiónů) sedí kolikrát 10 až 20 hodin v uzavřených prostorech svých vozidel, než se dostanou k místu hraniční kontroly, naprosto vyčerpáni, psychicky i fyzicky na konci svých sil, aby se dozvěděli, že jim vůbec nic neschází, jsou naprosto zdraví a mohou pokračovat v jízdě dál. Není kde přespat, není kde se najíst. a přestože nezřídka hrozí v zimě i mráz -15 stupňů celsia, je každý nucen, z posledních sil, pokračovat v jízdě. Tímto opatřením se má zlikvidovat pandemie Covid-19? Zde totálně chybí představivost vládních činitelů a jde o ztrátu schopnosti reálného myšlení. Je to asi tak, jako byste nutili želvu, aby vylezla na strom, a podle toho chtělo zjistit, zdali je schopna nahradit koně při dostihových závodech.

Covid-19 je možné vyhladit pouze celoplošným globálním očkováním
Jiná cesta neexistuje. Veškerá dosavadní opatření nejenže se míjí účinkem, nýbrž jsou i naprosto kontraproduktivní a současnou pandemii ještě více zhoršují, než aby jí pozastavily (viz k tomu statistická čísla).

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Zprovoznění všech atrakcí a podniků – cesta ke globální normalizaci národního hospodářství
Každému občanu, který prodělal očkování, je nutné vystavit OČKOVACÍ PRŮKAZ, vyhotovený v úředním jazyce dané země a v angličtině. Lidé, vlastnící tento doklad, předloží jej v hotelových recepcích, při vstupu do restaurace, do divadla, kina, na výstavy atd. Dále předloží tam fungující kontrole, že jsou nositeli roušky FFP 2 (potom musí sedět s odstupem jednoho metru) nebo roušky FFP 3, kde mohou sedět vedle sebe v neomezeném množství. Roušky je možné sundat pouze při konzumaci.

Těm, kteří OČKOVACÍ PRŮKAZ nemají, přístup nesmí být umožněn, i kdyby byli nositeli roušky FFP 3
Problematické může být toto opatření pouze v případě masových akcí, jako jsou fotbalové, hokejové a podobné stadióny, tak jako hudební koncerty, kde se soustředí stovky, resp. tisíce diváků. V těchto případech by mohly být kontroly OČKOVACÍCH PRŮKAZŮ podstatně ztíženy.

Školní docházka musí být s použitím roušky FFP 3 naprosto neomezena
Aby se zjistilo ve školách, ve veřejně úředních prostorách, ale i v průmyslových závodech, zdali tam hrozí ohrožení koronavirem, je nutné na místě provádět zdravotnická vyšetření a jejich výsledky předávat přímo vládním činitelům, aby měli přehled o faktických datech, a nikoli o tom, co jim předávají nemocnice a pojišťovny, které jsou komerčně zainteresovány.
V takových poměrech je manipulace s čísly nakažených naprosto nekontrolovatelná a zveřejňovaná statistická čísla patrně silně zmanipulovaná, což je naprosto logické a předvídatelné.
K tomu citát zasloužilého klasika, „otce německého hospodářského zázraku“ Ludwiga Erharda: „Nikdy nevěř statistikým údajům, které jsi sám nezfalšoval...“

P.S.
Další adresáti tohoto manifestu (abecedně):
BABIŠ (ČR, čeština), BIDEN (USA, angličtina), HEGER (SR, čeština), JOHNSON (Spojené království, angličtina), KURZ (Rakousko, němčina), MACRON (Francie, francouzština), MERKLOVÁ (SRN, němčina), von der LEYEN (němčina).

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…