Bezák (ČSNS): Brutalitu španělské policie a útok v Marseille důrazně odsuzujeme

01.10.2017 21:49

Česká strana národně sociální (ČSNS č 25) a Aliance národních sil (ANS) vyjadřují solidaritu občanům Katalánska, které brutálně decimovala španělská policie v den konání referenda o samostatnosti Katalánska. Policie zasáhla nepřiměřenými prostředky.

Bezák (ČSNS): Brutalitu španělské policie a útok v Marseille důrazně odsuzujeme
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Po shlédnutí televizních záběrů ze španělské Barcelony jsem v jednu chvíli měl dojem, že se k moci vrátila fašistická Frankova diktatura. Stovky zraněných občanů Katalánska jsou výsledkem policejního teroru. Starší občané ČR mají ještě v živé paměti brutální zákrok československé Veřejné bezpečnosti v roce 1989 proti studentům a následující pád vlády KSČ.

Při pohledu na obdobnou brutalitu španělské policie mne napadlo, zda ve Španělsku nevládne v roce 2017 totalitní režim. Evropská komise bude mít určitě čas zpytovat svědomí a pokud chce peskovat země V4 za nepřijímání nelegálních migrantů, pak by měla v dohledné době španělské vládě připomenout, že takovéto chování její policie vůči pokojným účastníkům referenda je pro demokracii v EU přímo NEPŘIJATELNÉ! Očekávám, že španělská vláda příjme i personální odpovědnost za tento hanebný čin své policie. Občanům Katalánska přeji, aby jejich touha po osamostatnění se demokraticky referendem naplnila a španělská vláda, aby platnost a výsledek referenda bezpodmínečně akceptovala.

Dnešní den byl bohužel smutný i pro občany francouzského velkoměsta Marseille. Místo policejního teroru tady řádil osamělý islámistický terorista, jenž podle posledních zpráv, než jej zneškodnila francouzská policie, stihl nožem zabít 2 ženy. I tento teroristický útok důrazně odsuzujeme a varujeme před dalšími útoky, pokud Evropa jasně neřekne nelegální migraci DOST!

Tyto dvě zprávy spojuje výraz NEBEZPEČNO. Je na občanech evropských zemí, zda budou tolerovat excesy policistů a zlovůli islámistických teroristů. Oboje je třeba v rámci demokracie třeba řešit. Občané mají kromě svobodných a demokratických voleb mít  právo v obecném referendu rozhodovat o své budoucnosti a o budoucnosti Evropy. Politiky, kteří tvrdí, že občané nemají právo rozhodovat v referendech, je třeba poslat na politické smetiště dějin. Doufám, že občané v říjnových volbách dají přednost vlasteneckým silám před zkorumpovanými politickými dinosaury, kteří si neoprávněně přivlastňují moc vzešlou z lidu a jsou schopni o zdravém úsudku lidu pochybovat. Vlast nezradím!

Občan Jiří Bezák

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…