Bezecný (KDU-ČSL): Jé, to bude krása

12.02.2020 5:35

Snížení sazby DPH na točené pivo? Báječné. Sice nevím, jestli nám to také něco přinese, ale marketinkově určitě další vynikající tah pana premiéra.

Bezecný (KDU-ČSL): Jé, to bude krása
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Nedivím se opozici, že zase bučí, nebo snad štěká, nespokojeností. Zatímco její programové floskule, jak jsme je zaslechli na nedávných sjezdech téměř všech bratří v triku (tzv. opozičního partnerství) jsou zahaleny v těžkém hávu mlhavosti, neurčitosti, bezčasovosti a především obtížné proveditelnosti (vzhledem k preferencím navrhovatelů), pan premiér se zase vytasil trumfem jednoduchým, ale o to účinnějším. Točené pivo nadále patří k nejsrozumitelnějším kulturním i společenským fenoménům nejenom u nás, tak proč nepodat národu ruku a nenabídnout jeho nižší zdanění. Jistě, nižší DPH ještě neznamená nižší cenu, ale minimálně se třeba alespoň zastaví její růst.

A protože posezení u piva v příjemné a milé společnosti považuji za daleko lepší relaxací a osvěžení než mučení těla někde v posilovně nebo dokazování si vlastní veledůležitosti nepřetržitým sledováním komunikace na sociálních sítích, snížení DPH u točeného piva ze srdce a s radostí vítám. A je krásné, že to bude od května, kdy snad zase zasvítí sluníčko a otevřou se zahrádky a zakvetou šeříky a zkrátí se sukně….Jé to zase bude nádhera….samozřejmě myslím na podzim u volebních uren.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.