Bezecný (KDU-ČSL): Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se aneb Velká Jurečkova past

08.02.2024 9:01 | Komentář

Jak vyplývá ze slov předsedy Jurečky, Lidovci nebudou usilovat o vítězství v nadcházejících volebních kláních. Stačí jim dva europoslanci, jeden hejtman a obhájení senátorských křesel. Proč by ale měli občané volit předem poražené? Zachránit Jurečku?

Bezecný (KDU-ČSL): Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se aneb Velká Jurečkova past
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Svou vizí úspěchu ve volbách, to je dva europoslanci, jeden hejtman a udržení počtu senátních křesel, dal předseda KDU-ČSL Jurečka najevo, že nemá ambice zvítězit. Má pouze ambici uspokojit současné držitele dobře placených postů, tím získat zpět důvěru vlastních papalášů a dál pokračovat ve své předsednické funkci. Poté, co stranu tak silně poškodil, si samozřejmě nemůže klást vyšší cíle. Strana a její členové jsou v jeho podání jen nutným komparsem předsmrtných křečí.

Zase cesta do pekel, kolikátá už, a členská základna by si to neměla nechat líbit. V politice, stejně jako ve sportu, nejde jen o účast, ale jen o vítězství. Vítěz bere vše, poražený nic. Má-li KDU-ČSL ještě jednou vstát z popela, musí minimálně zdvojnásobit svou současnou pozici. Má k tomu jedinečné předpoklady v podobě relativně silného zastoupení v Poslanecké sněmovně. Samozřejmě otázkou je kvalita poslaneckého ansámblu, je-li schopen svou prací, vizemi a rétorikou vytvořit podhoubí, z něhož může úspěch vyrůst. A jsou-li vaši vyvolení schopni předložit programové teze, které osloví širší veřejnost.

Jurečkova vize je vizí předem poražených. Je pouhopouhým záchranným lanem pro něho a jeho přívržence. Pokud KDU-ČSL nedosáhne lepšího výsledku, stagnace a postupný úpadek budou pokračovat. Jednou z podmínek většího úspěchu je změna předsedy. Divím se, že se strana svou slepotou o lepší výsledek sama dobrovolně připravuje. Jurečka je zátěží, kterou řada potenciálních voličů těžko zkousne. Jurečka je hendikep hned na startovní čáře, Jurečka znamená o dva hráče méně na samém počátku zápasu. Jeho setrvávání v čele strany a na ministerstvu práce navíc výrazně snižuje budoucí koaliční potenciál. S trestně stíhaným do vlády nepůjdu, rád prohlašoval Jurečka. Se lhářem do koalice nepůjdu, může se odrážet ozvěnou.

Svou podmínkou odchodu nastražil Jurečka jedinečnou past. Volby v lidoveckém podání se stávají více než volbami referendem o Jurečkovi. Volte lidovce, zachráníte Jurečku. Nevolte lidovce, Jurečka třeba půjde, ale s ním i celá lidová strana. Dobře to Marián vymyslel, že? Buď mně dáte důvěru, nebo potopíte celou stranu. Tak si zvolte.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…