Bezecný (KDU-ČSL): Vláda na důchodce kašle

25.08.2022 5:34

Chtěl jsem si nechat dát posilovací dávku proti Covidu. V Prostějově. Ouha, nelze se zaregistrovat. A praktičtí lékaři? jen nepatrné množství očkuje proti kovidu. Co mají nemocní nebo staří lidé dělat. Jeďte do Olomouce, radí kontakt na lince 1221.

Bezecný (KDU-ČSL): Vláda na důchodce kašle
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Chtěl jsem provést registraci na posilovací dávku očkování proti COVIDU 19. Ke všem předchozím očkováním jsem se registroval v nemocnici v Prostějově.  Se službami jsem byl spokojen. Chtěl jsem tak učinit i nyní. Leč ouha. Centrální registrační systém neobsahuje nabídku očkovacího místa v padesátitisícovém městě Prostějově.

Zavolal jsem na linku 1221, abych zjistil, proč tomu tak je. Proč mají občané města Prostějov, pokud očkování neprovádí jejich praktický lékař (není to jeho povinností a činí tak menšina z nich viz https://ockovani.opendatalab.cz/praktici) dojíždět za tímto úkonem do Olomouce, Jeseníku, Šumperku nebo Přerova. Odpověď operátora na 1221 vypovídající. Neví. Neví, proč nelze posilující dávku proti Covidu obdržet v Prostějově, neporadil mi, je-li v Prostějově jiná možnost pro očkování než jsou města nabízená v CRS.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Tak se ptám – to myslí ministerstvo zdravotnictví vážně, nebo si dělá z nás občanů zase blázny? To opravdu mají staří nebo nemocní lidé z Prostějova cestovat do Olomouce, aby si mohli nechat dát posilovací dávku? Nebo je současná nabídka tzv. posilovací dávky už jen jakýsi výraz rezignace a nezájmu státu o ochranu zdraví obyvatel a důchodců zejména? Byly doby, kdy se otevírala speciální očkovací centra v kulturních domech, tělocvičnách. Asi čekáme, až budou zase desetitisíce případů nemocných, aby to vládu přimělo k akci.

Nuž, koukal jsem nedávno na diskusi o pomoci státu občanům, zápasícím s rostoucími cenami energií. Diskutovali paní ministryně Langšádlová za vládu a pan poslanec Havlíček za opozici. Výsledek diskuse je vypovídající i pro výše uvedený problém. Ukázal naprostou neznalost problematiky, neschopnost vnímání potřeb lidí, neschopnost cokoliv vyřešit u některých členů vlády. Takovou odbornou nepřipravenost a takový intelektuální rozdíl mezi oběma uvedenými diskutéry, to už jsem dávno v politických diskusích nezažil. Měl jsem pocit, že paní Langšádlová nebyla vůbec schopna sledovat, o čem je řeč, že ani neví, jaké prostředky má stát k dispozici k řešení příslušného problému, řečeno lidově, že je úplně mimo mísu. Poslanec Havlíček zvítězil tentokrát až příliš snadno. A jak je tato paní ministryně schopna pomáhat naší vědě, nechci ani domýšlet.

Jen tedy doufám, že mimo mísu nebude také pan ministr zdravotnictví. Neb covid je stále mezi námi, a byť nechci v žádném případě strašit jeho nebezpečím, určitě si vyžádá, jako jiné nemoci, ještě řadu lidských životů. Vládu to ovšem už nezajímá. Jinak by určitě nabídla zájemcům z řad občanů, a důchodcům zejména, daleko více možností v podobě očkování v místě jejich pobytu. Minulost ukázala, že to jde a může to i v našich podmínkách fungovat.

Uvedená zkušenost je pouze jedním z korálků, který vypovídá o zájmu a schopnostech, se kterým současná vláda přistupuje k řešení problémů občanů a společnosti. A vystupování některých členů vlády zase jen dokládá skutečnost, jak hluboko může řízení státu klesnout. „Za Babiše bylo lépe“, píše se na jednom bilboardu nejen v Brně-Židenicích. Současná vláda dělá vše pro to, aby byl tento slogan pravdivý. 

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.