Blaha (ODS): Babiš musí přijmout zodpovědnost za exministra Kremlíka

26.02.2020 13:20

Takřka každý den média přináší nové a nové závažné informace týkající se exministra dopravy Vladimíra Kremlíka. Jde nejen o zvláštní okolnosti jeho úplatku/neúplatku, ale především o velmi podezřelé okolnosti nákupu exministrova bytu.

Blaha (ODS): Babiš musí přijmout zodpovědnost za exministra Kremlíka
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Těžko uvěřit panu Kremlíkovi jeho pohádku o tom, že nákup jeho bytu spolufinancoval z peněz svých rodičů.

Když premiér Babiš oznamoval nástup Vladimíra Kremlíka na Ministerstvo dopravy, řekl o něm: „Pan Kremlík má prověrku Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) na stupeň tajné. Ta mu skončila v roce 2015, pak nastoupil na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, tak má prověrku jinou. Je to profesionál, pracovitý člověk, myslím, že jsem si různé informace, které na něj přišly, prověřil dostatečně.“

„Vladimír Kremlík v tuto chvíli nechce vysvětlit podezřelé financování jeho bytu, mj. se odvolává na to, že je již soukromou osobou. Do úřadu ho přivedl Andrej Babiš, označil ho za ‚profesionála a pracovitého člověka‘, očekávám, že proto svého exministra požádá, aby celou věc transparentně vysvětlil, protože se udála v době, kdy Vladimír Kremlík zastával funkci ministra dopravy ve vládě Andreje Babiše. Pokud to Vladimír Kremlík neudělá, očekávám, že odpovědnost přijme premiér Andrej Babiš. Protože ho znám, nečekám, že přijme politickou odpovědnost, ale alespoň věřím, že se občanům omluví za to, že do takto důležité funkce navrhl úplného amatéra, který nezvládl svůj resort, a navíc v době své funkce prováděl krajně podezřelé finanční transakce. Ty uvalují stín korupce na celou vládu Andreje Babiše,“ říká poslanec ODS Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.