Blaha (ODS): Zrušením ušetříme téměř devatenáct milionů ročně

03.12.2022 17:28 | Tisková zpráva

Velký technický průkaz na vozidla už s největší pravděpodobností nebudou od roku 2024 příslušné úřady vydávat.

Blaha (ODS): Zrušením ušetříme téměř devatenáct milionů ročně
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha ODS)

Nahradí ho rozšířený malý technický průkaz. Stát změnou ušetří téměř devatenáct milionů ročně. Návrh poslance ODS Stanislava Blahy podpořila Poslanecká sněmovna a teď i Senát.

„Konec dvěma techničákům. Můj pozměňovací návrh, podle kterého bude stačit jedna kartička, dnes podpořili i senátoři. Děkuji za podporu. Velký techničák totiž nemá smysl. Jeho obsah je dnes stejný jako to, co najdete v registru silničních vozidel. Ušetříme tím nejen peníze a čas úředníků, ale i nervy řidičů,“ řekl Stanislav Blaha, poslanec a člen sněmovního hospodářského výboru.

Ačkoliv náklady na úpravu systémů veřejné správy budou přibližně jeden a půl milionu korun, úspory díky vydávání jediného dokladu k vozidlu budou představovat téměř devatenáct milionů korun ročně. Novela současně počítá se zrušením povinnosti předkládat protokol o evidenční kontrole při žádosti o registraci vozidla nebo při změně provozovatele. K protokolu o evidenční kontrole mají obecní úřady s rozšířenou působností přístup přes informační systém technických prohlídek. Povinnost předkládat protokol o evidenční kontrole v současné době je podle většiny poslanců a senátorů nadbytečná.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.