Blaha (ODS): Zrušením ušetříme téměř devatenáct milionů ročně

02.02.2023 14:04 | Ze sítí

Blaha (ODS): Zrušením ušetříme téměř devatenáct milionů ročně
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Začal soud v kauze Bečva. Celá obžaloba firmy Energoaqua a jejího ředitele stojí na podivných pokusech soudního znalce Klicpery. Ano, přesně těch pokusech, které renomovaní vědci třeba z oblasti toxikologie považují za nesmyslné.

A taky bychom si měli připomenout tuto malou záhadu: jak to, že ryby začaly umírat až 3,5 km od výústi firmy Energoaqua? Viz infografika… Pokud platí fyzikální zákony, tak to nějak celé nedává smysl.

Dovolím si v této věci ještě sdílet text profesora Jakuba Hrušky, který je vedoucím Oddělení biogeochemických a hydrologických cyklů Akademie Věd České republiky s několika tisíci citací v mezinárodních vědeckých časopisech:

„V pondělí 30. ledna začíná soud v kauze Bečva. Nemůže skončit jinak, než osvobozením obžalované firmy EnergoAqua z Rožnova pod Radhoštěm. Ta ale ryby 40 km do Přerova určitě neotrávila, zejména proto, že neměla čím. Ta troška kyanidů, co se našla na začátku úhynu se za chvíli v řece tak zředila, že už pár kilometrů po proudu nic otrávit nemohla. Přesto ryby hynuly další desítky kilometrů.

Taky není možná báchorka znalce Klicpery, že se kyanidy nejdřív od rožnovského kanálu plazily 3,5 km při pravém břehu, neotrávily ani šupinu a pak bác, všechno mrtvé dalších 40 km.

Takže kdo to tedy udělal? No kousek nad místem začátku otravy stojí taková velká fabrika ze svěřenských fondů AB, kde měli v noci před otravou fenolovou havárii. Fenoly se zneškodňují chlórem. To je slušný živočišný jed (znáte SAVO, že jo?). A tu havárii se zaměstnanci pokoušeli ututlat. A možná to s tím chlorem (chlornanem) malinko přeťápli. Znáte to - čím víc pruhů, tím víc Adidas. A pak to možná spláchli do špatnýho kanálu...

Fenoly se nikdo ve vzorcích z Bečvy analyzovat ani nepokoušel. No a chlór v těch pár vzorcích, kde se analyzoval byl. Dokonce až v řece Moravě. A rybáři ho z vody cítili, měli vybělené ruce a týden smrkali krev.

AB chlornan do Bečvy určitě osobně nelil, to je snad každému jasné. Ale to zametání potom, o to jde…“

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.