Blažek (TOP 09): Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?

09.09.2013 5:28

S novými politickými hnutími a stranami se roztrhl pytel. Doslova zaplevelují českou politickou scénu. Voliči, vyber si. Za následek to bude mít silnou nestabilitu celého prostředí.

Blažek (TOP 09): Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?
Foto: top09.cz
Popisek: Ing. Jiří Blažek, předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině

Staré strany zklamaly, vytvoříme nové a bude to lepší. Tohle je chybná logika. Zkušenostmi s novými stranami máme. Vzpomeňme si na Věci veřejné – nová strana, která si získala své voliče. Nakonec se z ní vyloupla životaneschopná organizace, kterou navíc řídil (a stále řídí) korupčník Vít Bárta. Z politiky se stalo nečisté prostředí. Nemůžou za to strany, ale lidé, kteří jsou v ní. Tím, že si vytvoříme nové politické strany, nezměníme tvář české politiky. Jen se stane nepřehlednou. Jde především o to, koho si vybereme, aby zastupoval veřejné záležitosti. Komu tedy prospěje mnohost politických subjektů?

A návrat exprezidenta Klause do politiky? Víte, uměním je umět včas odejít. Nechápu dodnes důvody, které vedly Klause k amnestii a už vůbec nechápu jeho trapné pokusy o návrat na politickou scénu. Komu pomůže nová strana v čele s exprezidentem? Ubere pár hlasů pravici. Ale naději na budoucnost má stejnou jako Věci veřejné. Probuďme se, přestaňme intrikařit, hrát si na ublížené a začněme konečně přemýšlet logicky. Vždyť nám jde o naši budoucnost.

Ing. Jiří Blažek

  • TOP 09
  • Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…