Bouma (NÁR. SOC): Opět napadený záchranář

26.09.2017 15:02

Kam až to chtějí naši politici nechat zajít? Jak dlouho to chtějí přehlížet?! To se čeká až nějaký opilec, narkoman či nějaký labilní jedinecm chtějící si pozvednout své egom někoho zabije?! Téměř každý týden se v naší zemi stane případ, kdy právě členové posádky záchranné služby jsou napadeni.

Bouma (NÁR. SOC): Opět napadený záchranář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Jestliže by se zavedl pro záchranáře „status veřejného činitele“, mohly by soudy přísněji trestat agresory. Posádka záchranné služby pro nás občany má stejně důležitý význam v životě jako policie, mají nám pomáhat a chránit naše životy.

Zásadním problémem současné politiky je, že se problémy řeší až v momentě, kdy se něco stane. A to není výmysl, ale skutečnost. Může dojít k příkladu, kdy je napaden záchranář, tím je vyřazena dočasně jedna posádka záchranného vozu, následně další posádka musí vyjet k tomuto záchranáři, tím chybí další posádka vozu. Vezmeme-li v potaz dva patnáctiminutové dojezdy k místu prvního výjezdu a následně navrácení záchranného vozu cca po 45 minutách zpět k nemocnici se zraněným záchranářem, je jasné, že jiný volající člověk o pomoc během této doby musí čekat delší dobu na příjezd záchranky, která vyjede ze vzdálenějšího místa.

U záchrany lidského života hrají roli mnohdy vteřiny! My nedopustíme přehlížení problémů, vedoucích k ohrožení životů občanů České republiky, když se nabízí možnost díky „statusu veřejného činitele“ přísněji trestat a tím možnost eliminovat množství napadení záchranářů.

Lukáš Bouma
lídr kandidátky DSSS s podporou Národních socialistů pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Kraji Vysočina

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…