Brabec (ANO): Považuji za chybu, že se nepokračuje v přípravě vodních nádrží

02.09.2022 18:45

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Brabec (ANO): Považuji za chybu, že se nepokračuje v přípravě vodních nádrží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Tak paní ministryně Hubáčková nás nechala nahlédnout do svého deníčku někdy opravdu s takřka až intimním detailem, tak jsem si říkal, co se ještě dovíme po těch jednotlivých dnech. Ale já to říkám bez ironie. Ono se na to hůř reaguje, ale paní ministryně, já pak budu mít, ale možná uvidíme, jak to časově bude, nějaké ještě svoje vystoupení nebo chtěl jsem ho mít, ale úplně rychlé reakce.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Za prvé. Ministerstvo životního prostředí mělo v plánu dva národní parky v programovém prohlášení vlády. Vy jste v případě soutoku od té myšlenky poměrně rychle ustoupili. Já si myslím, že to od začátku byl nesmysl. I odborníci to říkali.

V případě Národního parku Křivoklátsko otevřeně říkám, budete to mít velmi těžké. Protože tam ta nedůvěra je mezi většinou obcí a nemít na své straně region nebo obce je strašně těžké pro vznik národního parku. Takže já to považuju za strategickou chybu. To vyjednávání o vzniku. Já s tou myšlenkou souhlasím, ale narvat to takzvaně na sílu těm obcím bude pro ně špatně a do vínku ten park dostane strašně řekněme špatný úvod.

Další věc, ta se týká vody. Já považuju za chybu, ale ono to je i s Ministerstvem zemědělství, že se nepokračuje v přípravě vodních nádrží. Jednoznačně, protože to má být celý komplex opatření nejenom ty menší, ale i ty větší. Potom jsem dlouho neslyšel o tom, jak vypadá volba národního ptáka. Vzhledem k tomu, jakým hrobařem teď je vláda průmyslu, tak si myslím, že by to mohl být havran. Ale nechci nějak radit, nechci to zlehčovat. Já bych se potom rád dostal ještě spíš k těm emisním povolenkám jako k hlavnímu tématu, ale to v deseti vteřinách nestihnu, takže přece jenom se k tomu ještě dostanu.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice