Brabec (ANO): Tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme

14.09.2023 19:05

Projev na 74. schůzi Poslanecké sněmovny 14. září 2023 – reakce na odpověď premiéra Fialy na faktické poznámky k nedostatku léčiv

Brabec (ANO): Tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Milé kolegyně, kolegové, vážení členové vlády, no, pane premiére, vy vlastně uvádíte, svým způsobem vaše vláda v život bonmot, který jsem nedávno četl a který jste asi četli mnozí z vás, že - disciplinovaný pacient se napřed rozhlídne podle toho, co je na trhu za léky, a pak podle toho onemocní. A to je něco, co už se tady skutečně skoro reálně děje a (ona) by to byla sranda - a víme, že Češi samozřejmě umí obrátit do legrace takřka cokoliv, ale sranda to samozřejmě není, především když jde o naše děti. A to v řadě případů samozřejmě jde a ty případy už tady byly.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Ale já jsem se chtěl vrátit ke zkušenosti, kterou jsem zažil reálně z vlády, byť samozřejmě ne jako ministr, který to měl gesčně na starosti, ale jako někdo, kdo ve vládě za to také spoluručil, protože vláda je kolektivní orgán, a to byla samozřejmě záležitost covidu.

A já si pamatuji ty nekonečné debaty, které se tady vedly, a z vaší strany - a jenom připomenu - tenkrát, když se sháněly roušky, vakcíny a další věci, tak to nebyly záležitosti, které byly třeba v Polsku nebo v Německu nebo v Rakousku, ony nebyly takřka nikde, možná v Číně.

A tenkrát vy jste jako opozice říkali, vy jste neřešili, jak to sehnat nebo jak to udělat, vy jste řekli - sežeňte to, od toho jste vláda. A měli jste vlastně pravdu. My jsme byli vláda tady od toho, abychom to sehnali. Takže jestliže dneska říkáte - vy tady nic nenavrhujete - tak já říkám - tak nás k tomu zase pusťte a my to dokážeme.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…