Brčková (Svobodní): Dílo Zemanovo dokonáno jest

23.03.2018 9:10

Oznámením Bohuslava Sobotky, že končí jako poslanec a zůstane pouze řadovým členem ČSSD, byl naplněn jeden z cílů Miloše Zemana.

Brčková (Svobodní): Dílo Zemanovo dokonáno jest
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Když se Miloš Zeman v roce 2003 po prohrané prezidentské volbě odporoučel zadními dveřmi z Vladislavského sálu, zrodil se mu v hlavě plán pomsty. Pomsty za to, že ho někteří poslanci ČSSD v samotné volbě nevolili.

Miloš Zeman je dobrý stratég a umí si na svou pomstu počkat. Od roku 2003 čekal na své první zvolení v přímé volbě prezidenta celých 10 let, během nichž okopával ČSSD kotníky při každé příležitosti, která se mu jen naskytla.

Při pádu Nečasovy vlády si Zeman vychutnával moment, který přispěl k rozvratu české pravice. Jeho následné jmenování úřednické vlády, aniž by její složení konzultoval s parlamentními stranami, vedlo k nezískání důvěry a následnému rozpušení sněmovny a předčasným volbám. Ale ani výsledky parlamentních voleb se Zemanovi nelíbily a než pověřil Bohuslava Sobotku sestavením nové vlády, svolal na Hradě tajnou/netajnou schůzku (Lánský puč) a pokusil se ho v rámci strany svrhnout. Nepovedlo se.

Po dalších pěti letech jsme svědkem toho, jak ČSSD utrpěla v loňských volbách nejhorší volební výsledek v polistopadové éře a jak dal Zeman Babišovi do ruky bianco-šek na sestavení vlády. Zemam si přeje vládu ANO s ČSSD a podporou komunistů. V cestě stál ale Sobotka a možná i Chovanec. Po dnešním Sobotkově ohlášeném odchodu se Zemanovo dílo může zrodit.

Říká se, že "pomsta bude sladká"... Jak pro koho. Na Hradě bezesporu mohou slavit, ovšem já, jako občan této země, mám hořkou pachuť na jazyku. Křiví se mi ústa, když vidím, že necelých 30 let po sametové revoluci, jsou komunisti opět u moci. A tím nemyslím jen členy KSČM. Kávu si celý život nesladím, asi budu muset začít...

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…