Brýdl (Generace 89): Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena. Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města

28.12.2022 8:39

V těchto dnech stavbaři divize Mostní stavby společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice dokončili stavební práce na výstavbě nadchodu nad frekventovanou silnicí I/35 procházející městem.

Brýdl (Generace 89): Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena. Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Jedná se o moderní stavbu, která zajistí bezbariérové a pohodlné spojení s centrem města. Díky navržené nosné konstrukci je lávka zastřešená a poskytuje tak pěším plný komfort. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Zajímavostí na lávce je nejen její celkový moderní vzhled, ale i nápis Smetana vyrobený na přání investora. Poukazuje na litomyšlského rodáka Bedřicha Smetanu a projekt Smetana 200. Lávka o délce 56 m a šířce 3 m slouží zároveň jako atraktivní místo pro vyhlídku na historické centrum města.

Ing. Pavel Hrdina, ředitel divize Mostní stavby Chládek a Tintěra, Pardubice říká: „Velmi si vážíme konstruktivního přístupu města během jednání o prodloužení termínu, které bylo způsobeno válkou na Ukrajině a nedostatkem materiálu na trhu. Především toho, že nám město v tuto složitou dobu vyšlo vstříc.“

Práce na výstavbě byly zahájeny v únoru letošního roku. Původní termín dokončení stavby byl stanoven na konec letních prázdnin. Bohužel se stavbaři během procesu stavby potýkali s pozdními dodávkami materiálu způsobené konfliktem na Ukrajině, které měly za následek komplikace s výrobou ocelové konstrukce a způsobily zpoždění stavby. Po dohodě s městem byl termín prodloužen a stavbaři se snažili dohnat zpoždění dvousměnným provozem ve výrobním závodě v Záboří nad Labem a maximálním nasazením přímo na staveništi. I přes nepříznivé počasí, které je v poslední dny trápilo, se podařily práce dokončit tak, aby lávka mohla být dnes předána investorovi.

„Spolupráce se stavební firmou Chládek a Tintěra byla příkladná a jsem velmi rád, že se i přes všechny nepředvídatelné události povedlo dodržet cenu projektu a nakonec i posunutý termín předání dokončené stavby. Zároveň bych rád poděkoval veřejnosti za trpělivost a tímto jí od zítřka, 22. prosince, předávám nadchod k užívání. Věřím, že se díky němu kvalita života všech našich občanů, a zejména pak těch s hendikepem, radikálně zlepší. V příštích letech budeme v investicích do městské infrastruktury pokračovat, aktuálně je na řadě druhý nadchod přes I/35 u Smetanova domu,“ dodává a hodnotí realizaci nového nadchodu starosta města Daniel Brýdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.