Bulíček (Piráti): Kraj chce přestavět kuchyň v Domově U Biřičky

01.11.2023 18:20 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vypsal zakázku na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci kuchyně v Domově U Biřičky v Hradci Králové.

Bulíček (Piráti): Kraj chce přestavět kuchyň v Domově U Biřičky
Foto: Facebook P. Bulíčka
Popisek: Pavel Bulíček

Cílem je zmodernizovat provoz, aby byl úpornější a poskytoval široké spektrum diet pro uspokojení potřeb klientů. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 14001 lidí

„Plánujeme celkovou rekonstrukci stávající jídelny a kuchyně včetně zázemí a skladů v Domově U Biřičky, abychom zjednodušili, urychlili a zkvalitnili přípravu jídel.  Naším cílem je provoz s kapacitou 500 obědů denně s prolínáním přípravy snídaní, svačin a večeří. U obědu počítáme s poskytováním až osmi variant diet včetně mechanicky upravené stravy podle potřeb klientů domova,“ uvedl náměstek pro investice a inovace Pavel Bulíček s tím, že za pořízení projektové dokumentace plánuje kraj zaplatit 5,3 milionu korun bez DPH.

Autoři projektové dokumentace budou muset vytvořit návrh na celkovou rekonstrukci stravovacího zařízení v hradeckém domově U Biřičky. Velký důraz zadavatel klade na snížení energetické náročnosti a zvýšení účinnosti technologických procesů.

„Chceme snížit energetickou náročnost stravovacího provozu a zvolit takové řešení rekonstrukce, abychom ušetřili na provozu a současně si otevřeli cestu k dotačním výzvám Ministerstva životního prostředí ČR,“ doplnil náměstek Bulíček.

Součástí návrhu bude také návrh rozmístění nového gastrovybavení, aby byla kuchyně schopná produkovat požadované množství jídel, a to včetně speciální úpravy stravy v nejvyšší kvalitě. Současně je třeba zahrnout do návrhu technologii distribuce jídel klientům tak, aby jídlo nevychladlo a bylo s ním možné pohodlně manipulovat.

Domov U Biřičky je největším pobytovým zařízením v síti sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Momentálně má 340 lůžek pro seniory a pracuje zde 240 zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…