Bžoch (ANO): Včera jsem se vrátil z pobytu ve Washigtonu DC

25.05.2019 14:31

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě USA a tomu, co všechno se tam odehrávalo

Bžoch (ANO): Včera jsem se vrátil z pobytu ve Washigtonu DC
Foto: Archiv Jaroslava Bžocha
Popisek: Poslanec Jaroslav Bžoch

Včera jsem se vrátil z pobytu ve Washigtonu DC, kam jsem byl s kolegy pozván organizací AFoCR (American Friends of the Czech Republic). Orginaci založili lidé, kteří mají české kořeny a snaží se udržovat dobré vztahy mezi ČR a USA. Nejprve jsme začali ve městě Thurmont ve státě Maryland, kde jsme se byli podívat na místní radnici a potkali se s místním starostou. Vyslechli jsme příběh, jak se dostal do komunální politiky a pobavili se o rozdílech mezi Washigtonem a menšími městy (venkovem), a zároveň jsme také porovnávali fungování naší komunální politiky.

V dalších dnech následovala řada jedání s různými institucemi od Mezinárodního měnového fondu přes konzultace v Pentagonu, kde jsme se věnovali zejména NATO, a State Department, kde jsme řešili třeba vývoj ve Venezuele, až po konzultace se specialisty Bílého Domu o sítích 5G, kybernetické bezpečnosti a ostatních hrozbách, kterým v dnešním světě čelíme. Ve všech institucích jsme se při jednáních shodli na tom, že naše dlouholeté partnertsví je na výborné úrovni a že jej budeme i nadále prohlubovat.

Dva dny jsem měl možnost stínovat kongresmanku Jan Schakowsky, která v kongresu (obdoba naší poslanecké sněmovny) působí již 21 let. Měl jsem možnost být na jednáních výborů, na tiskové konferenci, při jednání "poslaneckého klubu" demokratů, kde jsem mohl vidět i Nancy Pelosi, která je předsedkyní Sněmovny reprezentantů. Byl jsem účasten jednání např. o zdravotnictví a zdrav. pojištění, což je v USA velké téma. Také jsem měl možnost být přítomen na slyšení podvýboru, na kterém se jednalo o zavedení povinného bezpečnostního prvku u osobních vozidel, které by zaznamenalo a upornilo Vás na to, že máte na zadním sedadle díte nebo zvíře. Neboť v USA bohužel zemřelo během loňského roku v rozpálených autech na 55 dětí.

Poslední den jsme se ještě před odletem setkali se senátorkou Joni Ernst, které řeší především bezpečnost a obranu, ale také nasilí páchané na ženách, proti kterému aktivně bojuje.
Jako bonus jsem se v kongresu potkal i s hudebníkem Mobym.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu