Černoch (Úsvit): Seminář zabránil válce mezi Válkovou a Zemanem

16.11.2014 14:28

Dnes se v Poslanecké sněmovně konal seminář k zákonu o státním zastupitelství. Seminář pořádali poslanci Marek Černoch a David Kádner. Jednání se mimo jiné zúčastnili ministryně spravedlnosti Helena Válková, nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nebo vrchní státní zástupci Lenka Bradáčová a Ivo Ištván.

Černoch (Úsvit): Seminář zabránil válce mezi Válkovou a Zemanem
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Seminář zahájil poslanec Marek Černoch: „My jsme byly celý tento týden svědky mediálních dezinformací a vyhrocování celého sporu mezi paní ministryní a státními zástupci. Já vnímám takovou válku jako něco velmi negativního. Jedním z cílů bylo, aby toto válečné ostřelování už neprobíhalo."

Na to reagoval hostitel semináře předseda Výboru pro obranu David Kádner: „Už rozumím tomu, proč se seminář koná zde na Výboru pro obranu, když se jedná o válku."

Následně promluvila ministryně Helena Válková: „Cílem zákona je posílení postavení a také odpovědnosti státních zástupců. Mají vzniknout specializované zastupitelství v oblasti majetkové trestné činnosti." Ministryně vyslovila souhlas s tezí poslance Černocha, že nesmí dojít k válce mezi ministerstvem a státním zastupitelstvím.

Za velmi významné považuje poslanec Marek Černoch to, že se podařilo setkat u jednoho stolu a domluvit se i na dalších schůzkách. Na tiskové konferenci ministryně Válková nastínila, že je ochotná debatovat o některých parametrech například o postavení nejvyššího státního zastupitelství.

Ochotu jednat potvrdil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman: „ Nejhorší by bylo nekomunikovat. Názory jsou rozdílné, ale chceme o tom hovořit."

Poslanec Černoch na závěr dodal: „Jsem proto velmi rád, že díky tomuto semináři se podařilo zabránit válce mezi státními zástupci a paní ministryní Válkovou. Jako pilot dopravního boingu můžu říci, že jsme proletěli bouřkovým mrakem a nyní se, doufám, blízká na klidnější časy."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Černoch

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…