Černoch (Úsvit): Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat

06.05.2015 14:55

Dnes vláda odmítla zpřísnění podmínek pro přiznání tzv. zvláštních církevních práv jako zakládání církevních škol či provozování duchovní služby ve věznicích a armádě. Návrh poslanců Úsvitu to nově podmiňuje povinným stanoviskem bezpečnostních složek.

Černoch (Úsvit): Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

„Riziko náboženských radikálů roste všude ve světě a my na to musíme reagovat. Vláda před tím strká hlavu do písku. Bezpečnostní kontrolu rizikových církví by měl provádět např. BIS, Vojenské zpravodajství nebo policie,“ říká k návrhu předseda klubu Marek Černoch.

„Nedokážu si představit, že bychom radikálům dovolili zakládat církevní školy či je pouštěli v rámci duchovní služby verbovat do věznic a armády. Důvody negativního vládního stanoviska jsou čistě politické. Výslovně proti byl jen ministr kultury a pro lidská práva. Bezpečnostní složky jako NBÚ, MV, BIS, nebo Úřad pro zahraniční styky a informace proti návrhu nic nemají,“ pokračuje předseda Černoch.

„Vláda si ve stanovisku protiřečí. V jednom bodě říká, že bychom tím omezovali náboženské svobody, ve druhém pak, že podobné hodnocení se již provádí. My chceme, aby hodnocení bylo povinné a závazné. Myslím, že poslanci ve Sněmovně náš záměr pochopí,“ uzavírá Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…