Černý (ODS): Peroutka byl gentleman

21.03.2016 17:20

Komentář krajského zastupitele a radního ve Žďáře nad Sázavou Radka Černého k aktuálnímu tématu.

Černý (ODS): Peroutka byl gentleman
Foto: ODS
Popisek: Radek Černý

Ferdinand Peroutka strávil celou druhou světovou válku ve vězení na Pankráci a nacistických koncentračních táborech. Šest let! Říšský protektor K. H. Frank a ministr školství a lidové osvěty Emanuel Moravec mu nabídli svobodu: pokud se opět ujme vedení časopisu Přítomnost, ale v jejich službách. Ferdinand Peroutka to odmítl. Novinář a literát byl transportován na Goethem oblíbený vrch Ettersberg nedaleko Výmaru, kde byl vybudován vyhlazovací tábor Buchenwald. Osvobodila ho až americká armáda. Ferdinand Peroutka tolik trpěl a přitom obstál se ctí! Kdo z nás by to dokázal? Po roce 1948 musel emigrovat, protože nechtěl být nástrojem další totality. Od roku 1951 do r. 1961 vedl české oddělení rádia Svobodná Evropa. Zemřel v cizině v roce 1978 a až v roce 1991 mohly být jeho ostatky uloženy na Vyšehradě. Doma, v republice, kterou od začátku po boku T.G. Masaryka osudově miloval od svého zrození.

Normalizační plánovač a prognostik Miloš Zeman s aktuální adresou na Pražském hradě běžně trousí urážky, provokuje a destabilizuje společnost. Vnímavé spoluobčany nepřekvapuje, že se za svoje plácání o tom, jak četl článek, který neexistuje, který prý dokazuje, že pan Peroutka byl obdivovatelem fašismu, se není schopen ve své ješitnosti ani chlapsky omluvit. Předpokládám, že jeho porucha osobnosti má kořeny v dětství, když vyrůstal bez mužského vzoru v rodině. Zeman si raději pozval na Hrad 900 oddaných poddaných, aby s ním na státní útraty debužírovali při oslavě 3. výročí jeho neslavného prezidentského mandátu. Provokace, urážky, přisprostlé hulvátství, jeden myšlenkový potrat za druhým, produkuje Miloš Zeman v rámci své permanentní politické kampaně. Udržuje si tak dostatek „ctihodných“ obdivovatelů s volebním právem, což je osvědčená a fungující taktika. A jeho mluvčí? Podle toho by se mohlo v gramatice českého jazyka stupňovat přídavné jméno trapný: Trapný- Trapnější-Ovčáček. Kdyby se raději důchodce z Nového Veselí vrátil ke kořalce a k jitrnicím na Vysočinu. Mohl by objímat stromy, ty se stejně jako zesnulí novináři nemohou bránit.

Politik je krajský zastupitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…