Čertík (Svobodní): Svoboda slova? Pouze pro vyvolené

19.08.2015 19:20

Po teroristických útocích na francouzský satirický časopis Charlie Hebdo se Evropou hrnula vlna solidarity. Solidarita s heslem „Je suis Charlie“, tedy „Já jsem Charlie“.

Čertík (Svobodní): Svoboda slova? Pouze pro vyvolené
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Po teroristických útocích na francouzský satirický časopis Charlie Hebdo se Evropou hrnula vlna solidarity. Solidarita s heslem „Je suis Charlie“, tedy „Já jsem Charlie“. Toto heslo mělo být gestem solidarity a vyjadřovat podporu svobodě slova. Slogan šířili především kolegové novináři, malíři a poté i celá veřejnost, včetně politiků. Ti si ještě pro jistotu ruku v ruce udělali procházku po Boulevard Voltaire. Kdo nebyl „Je suis Charlie“, jako by nežil.

Po téměř tři čtvrtě roku se podobná karikatura objevila v České republice na fotbalovém utkání.  V zemi, kde prý existuje svoboda slova. Karikatura se objevila jako choreografie fanoušků FK Jablonec při fotbalovém zápase. Blonďatá dívka s nápisem Europa vykopává vousatého vepře s turbanem a koránem. Karikatura jako vystřižená z Charlie Hebdo. S tím rozdílem, že nebyla tak urážlivá. Fanoušci FK Jablonec využilI svého práva na svobody projevu a názoru a vyjádřilI tak svůj názor na dění v Evropě. Nyní jsou podezřelí z podněcování nenávisti vůči skupině osob a omezování jejich práv a svobod. Nepřijde Vám to paradoxní? Navíc, když podnět orgánům činným v trestním řízení dal novinář z MF DNES.  Jen by mě zajímalo, zda byl dotyčný novinář v lednu tohoto roku také „Je suis Charlie“ a bojoval za svobodu slova.

Nenechte se tedy zmást. Svoboda slova v České republice neexistuje. Módní vlna „Je suis Charlie“ opadla. Je vidět, že v tomto státě se jen málo lidí řídí slavným citátem Voltaira: „Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat“. A pro zachování našich základních svobod, mezi něž patří i svoboda slova, by měl každý svobodný člověk morálně podpořit fanoušky fotbalového klubu FK Jablonec.

Je suis fanoušek FK Jablonec

Jan Čertík
místopředseda Svobodných v Libereckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Pane Stoltenbergu, pane Fialo, brzděte, válku nechceme!

15:29 Zeman (PRO): Pane Stoltenbergu, pane Fialo, brzděte, válku nechceme!

Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že by členské státy NATO měly přehodnotit svoj…