Červenka (Trikolora): Proč budu ve 2. kole prezidentské volby zřejmě volit Andreje Babiše

31.10.2022 14:27

Nemohu prostě volit skrz naskrz křivého lampasáka (nikdy jsem navíc neměl rád armádu), úlisného lidovce, Piráta nebo další marketingový produkt ze stáje Kolář DS (deep state).

Červenka (Trikolora): Proč budu ve 2. kole prezidentské volby zřejmě volit Andreje Babiše
Foto: FOTO: archiv Miroslava Červenky
Popisek: Miroslav Červenka (Trikolóra)

Pro někoho překvapení, pro jiné očekávaná zpráva. Andrej Babiš včera poprvé oznámil úmysl kandidovat na post prezidenta republiky. Po mém soudu dobrá zpráva, která dodá tomuto klání nový impuls. Žádný z dosud oznámených kandidátů není totiž aktuální politické eso Babišova kalibru.

Pravda, kandiduje ještě jeden bývalý premiér. Na páteční demonstraci se projevem připomněl Jiří Paroubek, a nemluvil špatně, ale všichni víme, že jeho hvězda vyhasla před 12 lety a všechny pokusy ji znovu rozsvítit selhaly a nejsou nejmenší indicie, že by blížící se další pokus měl dopadnout jinak. Ostatní kandidující jsou přinejlepším politicky 2. liga a nižší soutěže, byť jsou mi někteří velice sympatičtí. Co je v mnoha ohledech spojuje s Jiřím Paroubkem, je nesoudnost. Přece jenom jsou málo známí, nebo představují menšinový politický směr, který nemá šanci konkurovat kandidátům silnějších subjektů, kterými jsou zejména kandidáti pětikoalice, Pirát Hilšer a kandidát SPD Jaroslav Bašta.

Po oznámení kandidatury Andreje Babiše ztrácí po mém soudu navíc jejich kandidatura smysl. Je totiž jasné, že předsedu nejsilnější strany u nás neporazí a nejinak dopadne jejich souboj s masmediálně protěžovanými kandidáty pětikoalice a Hilšerem, kteří si to rozdají o to, kdo dosáhne mety sedět v předvolebních debatách proti Babišovi. Ostatní kandidáti budou víceméně jenom rozmělňovat hlasy favoritů. Taková je prostě realita, ačkoliv mám třeba pro Karla Janečka z mnoha důvodů slabost a jsem připravený v 1. kole volit také Alenu Vitáskovou přesto, že chápu, že půjde o propadlý hlas.

Mé hlasy v 1. kole ale vždy propadly, tak alespoň dodržím tradici. Ve druhém kole očekávám, že budu volit Andreje Babiše z úplně stejných důvodů, z jakých jsem volil Miloše Zemana, tedy proto, že jeho protikandidáti mi přijdou daleko horší variantou než on. Nemohu prostě volit skrz naskrz křivého lampasáka(nikdy jsem navíc neměl rád armádu), úlisného lidovce, Piráta nebo další marketingový produkt ze stáje Kolář DS (deep state).Variantou je ještě nejít, jako jsem nešel ve 2. kole prezidentských voleb 25-26. 1. 2013, ale nejsem tím samým člověkem, kterým jsem byl v r. 2013 a plně souhlasím s Petrem Bystroněm, který na pražské demonstraci 28. 9. řekl, že dnešní primární politický antagonismus není mezi pravicí a levicí, ale mezi politiky v prvé řadě hájícími zájmy svých občanů a těmi, kteří slouží globální moci. Tímto úhlem pohledu je pro mě přijatetelnější transparentně často ulhaný Andrej Babiš než masmédii tlačené loutky plutokratů.

Převzato z profilu politika.

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Červenka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…