Červíček (ODS): Kraj uvedené rozhodnutí považuje za přelomové

28.09.2019 14:01

Královéhradecký kraj podal rozklad proti rozhodnutí o zrušení autobusového tendru.

Červíček (ODS): Kraj uvedené rozhodnutí považuje za přelomové
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Královéhradecký kraj v souladu se zveřejněným záměrem podal v pátek prostřednictvím svého právního zástupce rozklad proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, jímž bylo zrušeno výběrové řízení na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji v letech 2020–2030,“ sdělil dnes první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Veřejná zakázka řeší zajištění autobusové dopravy na území Královéhradeckého kraje pro příštích 10 let. Maximální cena celé zakázky je 7,7 miliardy korun. Kraj soutěž rozdělil na osm oblastí, pro které v minulých měsících vysoutěžil dopravce.

Kraj si stojí za jím nastavenými hodnotícími kritérii jako věcně správnými a zajišťujícími udržitelnost a hospodárnost poskytování služeb v oblasti veřejné dopravy.

„Královéhradecký kraj uvedené rozhodnutí považuje za zásadní a přelomové nejen pro jím zadávanou veřejnou zakázku, ale pro zadávání veřejných zakázek obecně. Úřad totiž zahájil řízení, přestože podnět podaný stěžovatelem neměl být vyřizován a v rozhodnutí dospěl k právnímu názoru, že úřad je oprávněn přezkoumávat hospodárnost veřejných zakázek a nastavení hodnotících kritérií. Kraj uvedené rozhodnutí považuje za věcně nesprávné, a i proto proti němu podal rozklad," dodal první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.