Chalupa (ANO): Odpověď občanovi, panu Radkovi H., na jeho dopis – pro ilustraci, jak jsme na tom

02.07.2017 18:44

Vy nejste vlastenec, Vy jste jen kecal z Prodané nevěsty... ostatní si přeberou, ti, co si to přečtou, stejně tak posoudí, kdo že je tu směšný...

Chalupa (ANO): Odpověď občanovi, panu Radkovi H., na jeho dopis – pro ilustraci, jak jsme na tom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Vážený pane,
je směšné Vaše hanění EU. Haníte české lidi. My jsme EU !!! Buďte chlap a řekněte: „ Nechte si dotace a nekecejte nám do života. My Češi máme chytré politiky, jak celý svět ví, dokázali jsme víc než ostatní, tak se podle nás řiďte“.Ve skutečnosti jsme chudí postkomunisti, puntík na mapě světa, Vás politiky nikdo nezná a nic jste nedokázali. Žijeme z dotací a peněz cizích investorů. A ani ty dotace neumíte utratit.Ty keci o obraně... komu se chcete bránit s pistolí? Žijete v pravěku. Pár střel s plochou dráhou letu, nebo jedna supr bomba a ta maličká Praha je vymazána z mapy.Jste všichni stejní. V životě jste nic nedokázali, za hranicemi jste byli maximálně s cestovkou,(proto jste xenofobové), jazyky neznáte a brojíte proti Babišovi, který je opak Vás.Pokud chcete být vlastenec, tak buďte vděční rozvinutému světu, že nás přijal mezi sebe. Vy o vlastenectví jen kecáte a škodíte a děláte ostudu.
Radek H.

ODPOVĚĎ poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky:

Vážený pane.

Nehaním EU, kritizuji - a budu i nadále kritizovat ty postupy, ta rozhodnutí, ty nápady, ty instituce EU, které i pro nás nečiní to, co činit mají, třeba pokud jde o naši obranu a bezpečnost. Budu kritizovat namyšlenost a aroganci, budu kritizovat snahy o rozkolísání rovnováhy, která jediná zaručuje mír a prosperitu pro všechny evropany. Nejsem poslanec EP, jsem poslanec českých občanů a Českého parlamentu a mám do jisté míry jen omezené možnosti – ale budu i nadále velmi tvrdě vystupovat především proti nekompetentnosti osob typu Merkelová, Juncker, Schulz, Mogherini a dalších, včetně našich evropských poslanců, padni komu padni. Stejně tak budu kritizovat OSN (komisaři krachujícího Řecka nás poučují o tom jak máme plnit své závazky k EU, komisaři ze Saudské Arábie mají dohlížet na práva žen, UNESCO odmítá Jeruzalém jako hlavní město Izraele, atd.) – někdy mám pocit, že si ve světě myslí, že jsme zde uprostřed Evropy nějací opičáci, kteří zrovna slezli ze stromu. Ale Češi jsou tu přes tisíciletí, máme historické tradice sahající až do dob temného věku jeskynních lidí, měli jsme takové panovníky, jako byl například Karel IV, Otakar II, Jan Lucemburský nebo státníky jako byl T. G. Masaryk. Suverénní Český stát je součástí Evropy už od roku 1918. Máme zkušenost boje za svobodu, zažili jsme zradu našich demokratických spojenců, zažili radost z osvobození spojenci i hnus okupace s němým souhlasem Západu....máme zkušenosti ze života v RVHP a pod Varšavskou smlouvou. Ne, neslezli jsme ze stromu a odpradávna jsme byli součástí lidské civilizace, která vznikla a udržela se na Evropském kontinentu...kdo kde bere právo nás poučovat a dělat na nás ramena?

Ne že by mi bylo jedno co si o mne lidi myslí a kritiku na mou adresu vždy beru vážně, ne vždy je to radostné, ale vždy je to nutné – ale co kdyby jste při komunikaci se mnou, při mé kritice, nebo při diskusi na nějaké téma, vynaložil alespoň minimum námahy a pokusil se zjistit, komu vlastně píšete (na Googlu je o mně myslím dostatečné penzum informací), nebo se alespoň v základu zorientoval v problematice ke které se chcete vyjadřovat – pak byste možná nepsal například takové nesmysly, že třeba neumím jazyk (AJ, RJ)….

Tvrdíte, že jsem nic nedokázal – něco dokázat je dost relativní pojem, i vykrást banku, nebo okrást lidi a nenechat se chytit je "něco dokázat". Měl jsem třeba vojáky, mladé lidi z Východního Slovenska, které jsem naučil i číst - je to podle Vás něco dokázat? Je pravda, že se sebou nejsem zdaleka tak spokojený, jak bych chtěl, ale na druhou stranu jsem se nikdy nenechal vláčet životem, snažím se být užitečný nejen sobě ale i svému okolí, nejsem účastníkem tzv. „krysího závodu“, a vždy jsem dbal na to, abych se nemusel sám před sebou stydět, neutíkal z přední řady a vždy odcházel se „štítem“, nikoli na štítě.

Mohu se Vás nyní zeptat – pokud kritizujete druhého – jak jste na tom Vy osobně? – s jazyky, s tím co jste dokázal, jak pomáháte změnit situaci v oblasti správy věcí veřejných, co jste dělal nebo děláte navíc pro své spoluobčany, pro obec nebo jen třeba pro svou rodinu, jsou Vaše děti přínosem pro společnost?

Jestli mne lidi znají nebo ne….ti, kteří se zajímají o oblast bezpečnosti, obrany a kybernetické problematiky asi ano, a to nejen v ČR, ale v i Izraeli, v USA, v Polsku, na Slovensku, možná i v Ománu, J.Koreji, Vietnamu, Litvě, Turecku atp.…..nyní se pochlubte, pokud mne kritizujte, ukažte, že jste lepší.

Řeknu Vám, kdo je tu směšný – Ti kteří jsou pouzí slouhové vrchnosti…..Vaše vyjádření: “nedá se nic dělat, jsme jenom puntík na mapě, stejně spadne atomovka, tak proč vůbec něco dělat“ …..Máte právo si to myslet a žít podle toho, jen doufám, že takových jako jste Vy není moc a osobně považuji za nepochopitelné, jak vůbec může někdo takto uvažovat. Já s Vaším pohledem na svět jednoznačně nesouhlasím a udělám vše, čeho budu schopen, co mi bude umožněno, abyste byl se svým „světonázorem“ co nejvíce osamělý, aby názory podobné Vašim nikdy nepřevládly v demokratické soutěži vizí a ambicí a nikdy nedostali šanci se prosadit – to je zase mé svobodné a férové právo, kterého hodlám využít zcela beze zbytku.

Nevím jak Vy, ale já jsem z dotací nežil, nežiji a žít odmítám – ano něco z dotací asi zprostředkovaně užívám, ale mé svědomí je v tomto ohledu zcela klidné - proč by také nemělo být, když část mých daní odplouvá do Unie, kde nemám nejmenší vliv na to, za co budou utraceny - a můj názor na dotace je dostatečně znám.

Kecy o obraně jsou „kecy“ pro Vás, pro řadu dalších spoluobčanů nikoliv (odhaduji pět milionů lidí).

Nejsem stejný jako vy, nejsem stejný jako kdokoliv jiný a jiní nejsou stejní jako já, a tak je to zcela v pořádku. Nejsem xenofob – ale zajímalo by mne, jak jste k tomu v mém konkrétním případě dospěl - byl jsem třeba jeden z mála, který jasně řekl, na půdě poslanecké sněmovny, při diskusi s akademickou komunitou, že je zcela a jen věcí například Saudské Arábie, jaký pořádek si ve své zemi udělali či udělají, s tím že nemáme žádné právo se do jejich záležitostí vměšovat. A naopak trvám na tom, je plně naším právem, jako suverénní země, mít v naší zemi pořádky, které budou upraveny jen a pouze podle naší vůle. Pokud je toto xenofobie, pak máte pravdu, jsem xenofob - a budu na to v tomto kontextu jen hrdý.

ANO, všichni máme stejná práva a povinnosti – některá obecná pro lidské bytosti jako takové, některé zvláštní jako občané ČR. Evropskou Unii budu jako občan bez problému akceptovat jako rovného partnera, ale nebudu souhlasit s tím, abychom zcela otrocky a poníženě akceptovali postavení jakéhosi vazala. Víte – i Rakousko Uhersko se rozpadlo i proto, že někteří tehdejší politici, vládci, ztratili smysl pro realitu. Nikdo nepopírá civilizační přínos osvícenectví např. Marie Terezie, či Josefa II, bohužel jejich následníci byli přesvědčeni, že z Čechů udělají Němce, nakonec se to nepovedlo ani jim, ani Hitlerovi. Nevím, proč by se to teď mělo podařit Merkelové s Macronem….

Zajímalo by mne i to, jak jste přišel na to, že v zahraničí jsem byl jenom s cestovkou - strávil jsem například dvanáct měsíců v Austrálii, pár měsíců v Číně….a nebyl jsem tam jako nějaký VIP, pracoval jsem i jako uklízeč v jazykové škole….

Poučte mne - co je to rozvinutý svět a jeho hodnoty? Shlédněte a zamyslete se nad některé cestopisnými dokumenty z Nové Guineje, Brazílie, Střední Ameriky pojednávajícími o, z našeho pohledu, životě „primitivních“ kmenů – možná zjistíte, že existuje i jiné vidění, vnímání světa a životních hodnot a vůbec si nejsem jist, jestli to zrovna my, „rozvinutý“ svět, vidíme správně.

Jste evidentně Čech, který jaksi vůbec nevnímá takové věci jako je tradice legionářů, tradice našich lidí bojujících proti Hitlerovi. Zapomněl jste na naše letce v 311 a 313 Britské královské peruti, na Gabčika a jeho spolubojovníky. Zapomněl jste i na 300 tisíc našich mrtvých v II SV. Nejste hrdý na naše nositele Nobelových cen, na naše současné špičkové vědce, umělce, sportovce….

Jste třeba schopen si dát do širších souvislostí třeba „Velkou privatizaci“? ( = rozprodej národního majetku a předání ojedinělého know-how, včetně obchodních kontaktů a vazeb do Západu uzavřenému světu, „za babku“ do rukou zahraničních vlastníků) s naším následným vstupem do EU a NATO? Nijak nekritizuji tyto dnes již historické události, svět je velmi složitý - ale také nejsem imbecil, abych nevnímal evidentní souvislosti a skutečnost, že všechno souvisí se vším. Nejsem natolik bezectný, abych v tomto kontextu, jako Čech nereagoval odmítavým způsobem na urážlivá a arogantní vyjádření namyšlených evropských politiků o tom, že „nejsme v supermarketu“, že máme být vděční německým dělníkům za naší životní úroveň, že máme příležitost mlčet….bylo toho v poslední době až příliš na to, abychom nepochopili, že se některým hodíme jen na něco a někdy a na něco ne, tam máme mlčet?! Ti kteří takto přemýšlí a plánují, přesně těm vyhovují takoví Češi, takoví Evropani, jako jste Vy.

Vy nejste vlastenec, Vy jste jen kecal z Prodané nevěsty….ostatní si přeberou ti, co si to přečtou, stejně tak posoudí, kdo že je tu směšný….

A ještě drobnost – asi jste si v „zápalu boje“ nevšiml, že jsem od roku 2012 členem Hnutí ANO 2011 a toho času i poslanec poslaneckého klubu hnutí ANO 2011

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.