Chalupa (ANO): Rovné podmínky pro všechny mají smysl

29.01.2016 11:22

Čtvrteční debata v ČT u paní Jílkové zcela zřetelně prokázala snahu zpolitizovat to, čemu každý normální člověk říká „selský rozum“.

Chalupa (ANO): Rovné podmínky pro všechny mají smysl
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Řada diskutujících v čele s paní Udženijou a panem Bábkem se vžili do role ochránců malých podnikatelů a živnostníků. Argumenty, které padaly ze strany odpůrců EET, a kontrolního hlášení byla, jak se říká, zcela „mimo mísu“ a upřímně, čekal jsem trochu více duševního úsilí a znalostí a méně lží a účelové demagogie.

Vypadalo to, jako by ti lidé vůbec nevěděli nic o tom, jak to funguje venku, mimo kanceláře stranických sekretariátů, jak funguje elektronické zpracovávání dat, kybernetická ochrana a jak vůbec funguje moderní společnost. Nad tím co se tu dělo „za nich“ blahosklonně mávnou rukou, ono se přece zase tak moc nestalo, žádná pokora a sebereflexe. To co tam oponenti předváděli, to bylo, omlouvám se, trapné a směšné. Demagogií opravdu nelze nahrazovat prostá a jednoduchá fakta….

V této zemi se kradlo ve velkém a někdo v tom chce nadále pokračovat. Je evidentní, že ti, kterým tento stav vyhovoval ať už z důvodu prospěchu stranických kasiček nebo vlastní kapsy, je snaha tento stav dále udržet a pokřivenost našeho vnímání toho, co je a co není správné, dále zakonzervovat. Jednou se do toho musí šlápnout a to pokřivené postupně narovnávat, ten čas přišel, a je to dobře. Další generace už by měla daleko jasněji rozeznávat co je a co není správné. Jsou tady desítky tisíc lidí např. v pohostinství, kteří si neplatí sociální, zdravotní a důchodové pojištění, jsou vypláceni hotově z jiných a v řadě případů opět nelegálních finančních zdrojů……domýšlejme i to, jaké důsledky bude mít i toto pro celý systém sociálního zabezpečnení za pár let....to zase ponesou náklady ti poctiví?

Je 21 století a mě to připadá jakoby ODS, TOP 09 a spol. chtěla nejlépe návrat k rákosovým rydlům a hliněným tabulkám.

EET má zřejmý smysl a jasný cíl.

poslanec PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.