Chroust (TOP 09): Sundat růžové brýle za 3, 2, 1 … nebo to dopadne špatně

24.10.2021 12:56 | Komentář

Po dlouhých letech dochází ke změně vládnutí. Nastupuje mnoha lidmi vysněná koalice demokratických stran, které do velké míry zaručují slušnost a odpovědnost. Kde tolik nehrozí provokace, nebo velké skandály a pakliže ano, umí si je ty strany rychle personálně vyřešit.

Chroust (TOP 09): Sundat růžové brýle za 3, 2, 1 … nebo to dopadne špatně
Foto: TOP 09
Popisek: Martin Chroust

Moje obava je z velkého nadšení mnoha voličů, kterým se nyní splnil mnohaletý sen o lepší vládě. Z velkého nadšení může být také vnitřní zklamání. Známe to z historie velice dobře, kdy po očekávané změně nenastal onen kýžený ráj na světě a kde střet s realitou je najednou tvrdý jako betonová zeď. Po zvolení Václava Havla se nestal svět lepším ze dne na den a dělalo se mnoho chyb. Po zvolení Baracka Obamy se Amerika nestala křišťálová ani dokonalá. V obou případech ale došlo k idealizování a vnuknutí myšlenky lepšího světa právě díky těmto lídrům a pak následovalo zklamání, nepochopení a mnohdy odsouzení.

Změna která nyní přichází je v odpovědnosti a přístupu k vedení naší země a ne zázrakům na počkání! Je to cesta k nápravě naší pověsti v zahraničí, nastavení pravidel pro fungování státu bez oligarchizace. Změna která teď nastává nepřináší ale nic jiného, než tvrdou práci a odříkání a očekává od nás všech pochopení a trpělivost. Sundejme růžové brýle změny, nebo nás ten samotný proces zničí. Přiznejme si pravdu, naše země nevzkvétá a dá dlouhé roky práce a nepopulárních kroků k tomu, abychom se z toho dostali.

MARTIN CHROUST, PŘEDSEDA KO TOP 09 LIBEREC

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…