Čunek (KDU-ČSL): Strašení rušením nemocnic je nová politická taktika

02.04.2018 18:49

Strašení občanů je nyní nová strategie k získávání voličů. Nejdříve občany „vyhrůzí" neexistujícím problémem – rušením nemocnic – což ví, že se nestane, a pak jim tvrdí, že problém vyřešili. V tuto chvíli mám na mysli různé výzvy a petice politiků, kdy někteří z nevědomosti, jiní vědomě s blížícími se komunálními volbami svá tvrzení opírají o návrh koncepce, o kterém ví, že je nehotový, nic takového neobsahuje a jsou v něm pojmenovány problémy, které se mají řešit.

Čunek (KDU-ČSL): Strašení rušením nemocnic je nová politická taktika
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Jak jsem již několikrát sdělil, koncepce se všemi ekonomickými náležitostmi a konkrétními návrhy v jednotlivých nemocnicích bude předložena zastupitelům 16. dubna a občané Zlínského kraje se s ní budou moci také seznámit, protože jednání bude přenášeno on-line.

Vše co se v různých peticích píše je tím pádem nepřesné a hlavně zcela zbytečné, protože závěry lze dělat až na základě materiálů, které jsou hotové. Z tohoto důvodu pochopte mou zdrženlivost v odpovědích, protože diskutovat má smysl až úplnou koncepci nemocnic.

Důvodem k novému systému řízení nemocnic je předně to, že za minulá období nemocnice nasbíraly miliardový dluh. I když kraj zaplatil 500 milionů korun a situace se začala lepšit, je stav v nemocnicích pořád vážný. Musíme proto přistoupit k systémovým změnám řízení nemocnic, abychom našim občanům mohli zajistit špičkové zdravotnictví. Jsem přesvědčen, že změny, které uskutečníme, povedou k větší odbornosti a také schopnosti pořizovat nejlepší přístrojové vybavení a léky.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Vím, že občané si už zvykli na to, že média, která o rušení nemocnic píší, sledují svůj zisk a ne pravdivost zpráv, a že téměř vždy je situace jiná, než se o ní píše. A tak to je i v tomto případě, a všichni se o tom 16. dubna přesvědčí.

chápu, že máme mnoho odpůrců. Ti co z nemocnic vytahovali miliony do svých kapes změnu nechtějí. Bohužel i mnozí politici, protože úspěch jiných berou jako svoji prohru.

Změny však děláme právě proto, abychom tomuto zabránili a peníze zůstaly v našem zdravotnictví. Důkazem toho je, že po změně řízení nemocnic v minulém roce jsme získali navíc cca 100 milionů korun, kterými snížíme zadlužení nemocnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.