Cvalín (KSČM): Pane Zaorálku...

19.02.2014 4:20

Předpokládám, že ministr zahraničí vyvine tlak i na opozici na Ukrajině.

Cvalín (KSČM): Pane Zaorálku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Pane ministře zahraničí. Neustále mluvíte o tom, že ukrajinský prezident Janukovyč by měl zastavit násilí, které panuje v Kyjevě. Asi před dvěma týdny jste mluvil o tom, že represivní mašinérie na Ukrajině musí být zastavena. Také jste mluvil o tom, aby ukrajinské úřady propustili vězněné a potrestali pachatele násilí. Z vašich projevů soudím, že hlavní vinu za eskalaci násilí přisuzujete jen ukrajinské vládě a ukrajinskému prezidentu Janukovyči. Pokud dobře sledujete demonstrace na Ukrajině, tak snad dobře víte, kdo začal s násilím.

Ukrajinská vláda a prezident Janukovyč jako první s násilím nezačali. Násilné demonstrace na Ukrajině se každým dne čím dál tím více stupňují. Vitalij Kličko a další předáci opozice stále více a více burcují k protivládním demonstracím a de facto k násilí na ukrajinských policistech. O ničení veřejného majetku snad nemusím mluvit. Doufám, že víte o tom, že na Ukrajině dnes bylo zabito 7 aktivistů a 4 policisté. Pane ministře zahraničí. Vinou demonstrantů byli zabiti 4 policisté, kteří chránili veřejný majetek a dělali jen to, co měli v přísaze. Jen podotýkám, že ukrajinská vláda byla dlouhou dobu velice benevolentní vůči ukrajinským demonstrantům, mezi nimiž je hodně nacionalistů, neonacistů a neofašistů.

Jak by asi reagovala americká, anglická, francouzská nebo německá vláda, kdyby se takto demonstrovalo v jejich vlasti? Já osobně jsem velice šokován a zároveň nespokojen s tím, že na Ukrajině sílí nacionalistické složky. Předpokládám, že českému ministru zahraničí by toto také mělo vadit. Nebo se mýlím? Pane Zaorálku, položil jste si otázku, zda-li Vitalij Kličko a opoziční strany jsou ochotni zasednout k vhodnému dialogu a rozumně se domluvit? Zatím to tak nevypadá.

Pane Zaorálku, zeptám se Vás.

Pokud padne ukrajinská vláda, bude nastolena demokracie, která aktuálně na ukrajině panuje anebo vznikne jakýsi nedemokratický režim, kterému budou šéfovat banderovci, což se na 90% může stát?

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…