DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k nadcházejícímu pochodu za zvířata

25.08.2021 7:33

Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT vyjadřuje podporu pochodu za zvířata, který se bude konat v sobotu 28. srpna v Praze.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k nadcházejícímu pochodu za zvířata
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Akce navazuje na dřívější pochody Veggie Parade (2009-2018) a na The Official Animal Rights March (2019), který byl se svými 1700 účastníky největší akcí za zvířata v českých dějinách. The Official Animal Rights March je každoroční pochod za práva zvířat, pořádaný současně v mnoha městech po celém světě. Byl založen v roce 2016 britskou organizací Surge, která se zabývá zvířaty a jejich právy.

Cílem pochodu je sjednotit komunitu lidí, kterým není lhostejný osud zvířat, a inspirovat další k aktivnímu hájení zvířecích práv. V roce 2018 se v 25 městech po celém světě spojilo více než 28 000 návštěvníků, kteří požadovali ukončení veškerého utrpení zvířat. Londýn překonal více než 10 000 účastníků, což je nárůst o 400% oproti prvnímu pochodu v roce 2016. V roce 2019 se poprvé připojila také Praha.

Sraz účastníků je v 11:30 na Klárově (metro Malostranská), odkud vyjde průvod přes Karlův most směrem na Staroměstské náměstí a dále Železnou ulicí až na Václavské náměstí k soše sv. Václava; zde bude pochod zakončen proslovy. Na pochod navazuje akce Veganské hody v Centrálním parku na Pankráci, kam se bude možné přesunout metrem linky C.

Po celu dobu akce platí zákaz účasti zvířat, protože na pochodu bývá hlučno, mnoho lidí a hrozí vysoké teploty. Z těchto důvodů pořadatelé žádají účastníky, aby své zvířecí přátele nechali doma.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT vyzývá své členy, příznivce a voliče, aby sobotní pochod za zvířata podpořili a zúčastnili se ho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…