Davis (Zelení): Solidární společnost je výhodná pro všechny

10.06.2022 22:21 | Ze sítí

Projev spolupředsedkyně Strany zelených při zahájení kampaně do Zastupitelstva hlavního města Prahy, zveřejněný na facebookovém profilu

Davis (Zelení): Solidární společnost je výhodná pro všechny
Foto: Strana zelených
Popisek: Magdalena Davis na zahájení předvolební kampaně v Brně

Solidární společnost je výhodná pro všechny skupiny obyvatel, protože spojuje a myslí na všechny, a to se týká i životního prostředí, ve kterém žijeme. Bez ohledu na to, zda žijeme v centru města, na sídlišti, ve vilové čtvrti nebo v okrajové části – všichni potřebujeme mít pocit, že žijeme v bezpečném a zdravém prostředí, jehož neoddělitelnou součástí je příroda.

Pražané budou v nadcházejících letech více než kdy jindy potřebovat politiku, která významně zpomalí pomyslné rozevírající se nůžky stoupajících životních nákladů, způsobené současnou ekonomickou situací v ČR, v Evropě i ve světě. Budou k tomu potřebovat garanci základních služeb a příznivého prostředí, ve kterém tráví svůj každodenní život. Prioritami Zelených v této spolupráci jsou samozřejmě podpora městské zeleně a další modrozelené infrastruktury, která zpříjemňuje městské prostředí a působí jako adaptační opatření proti změně klimatu nebo rozšíření infrastruktury pro pěší a cyklisty, které přispívá k bezpečnosti dopravy.

Pražská kandidátka Zelených a Sociální demokracie v čele s Annou Šabatovou je šancí, že Praha půjde ve šlépějích západních měst jako je Amsterdam, Oslo nebo Berlín, kde Zelení a Sociální demokraté dlouhodobě spolupracují a vládnou. Já osobně přeji Anně Šabatové a obecně této spolupráci v Praze hodně úspěchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…