Decroix (ODS): Rušíme střídavku! Rodina je všechno

06.02.2024 17:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k porozvodové péči o děti.

Decroix (ODS): Rušíme střídavku! Rodina je všechno
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Rušíme střídavku!

Nálepkování péče rodičů o děti po rozvodu na péči výlučnou, střídavou či společnou eskaluje konflikt. Dokládají to odborné studie i praxe. Oba rodiče mají rodičovskou odpovědnost, oba rodiče pečují. Názvy péče nepomáhají. Děti se budou svěřovat do péče toho a toho rodiče od/do. Dle dohody, potřeb a nejlepšího zájmu dítěte. Rozvodem zaniká manželství, ne rodičovství. 

Šťastné dítě potřebuje rodiče oba. Pravidlem má být rodičovství sdílené. Neznamená to, že všichni musí pečovat půl napůl, to si každá rodina určí podle svých potřeb a soud situaci posoudí, co je v nejlepším zájmu dítěte.

Pokud je dítě s jedním rodičem na víkend, rodič se nestýká, rodič pečuje. Přestaňme se tvářit, že máme jednoho rodiče, co pečuje výlučně a druhého, co je jen „ stykový“. Děti mají právo na péči obou rodičů. Pokud rodič péče není schopen, zůstává rodičem a má vždy právo na kontakt s dítětem. Osobní,  telefonický, přes on-line kanály. Ve složitějších případech kontakt asistovaný. Rodina rozvodem nekončí. Rodina je všechno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.